HomeΓΝΩΜΕΣΕπιβεβλημένη η ρύθμιση των 120 δόσεων ..αυτονόητη και η στήριξη της

Επιβεβλημένη η ρύθμιση των 120 δόσεων ..αυτονόητη και η στήριξη της

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Tου Νίκου Αντωνακάκη

Στις 12 Ιουλίου 2017  με δημόσια τοποθέτηση μου «ως προς τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στην Εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία είναι απορίας άξιο γιατί οι αρμόδιοι της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Οικονομικών δεν προχωρούν άμεσα στην διαγραφή των ληστρικών προστίμων και των προσαυξήσεων και πληρωμή του υπόλοιπου ποσού σε 100 δόσεις το λιγότερο και με βάση το ύψος της οφειλής.Μόνο έτσι θα μαζέψει τα λεφτά που έχει ανάγκη το Δημόσιο Ταμείο.

Άλλωστε, είναι μύθος ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη στην Εφορία φθάνουν στα 95 δισ. ευρώ. Είναι ζήτημα αν τα πραγματικά ξεπερνούν τα 13 δισ. ευρώ.
Το ίδιο ισχύσει και για τα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία, που… λογιστικά φθάνουν στα 23 δισ. ευρώ, αλλά είναι ζήτημα αν είναι εισπράξιμα τα μισά και λίγο παραπάνω.»  που είχε φιλοξενηθεί από όλα σχεδόν τα τοπικά ΜΜΕ είχα αποτυπώσει το νοσηρό φορολογικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία και την αδυναμία σχεδόν 4 εκ φορολογουμένων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, καλώντας την κυβέρνηση να αναλάβει σχετική νομοθετική πρωτοβουλία.
Σχεδόν 1,5 χρόνο μετά διέρρευσε απο το Υπουργείο ΟΙκονομικών ότι ετοιμάζεται νέα ρύθμιση εως 120 δόσεων για για μισθωτούς, συνταξιούχους άνεργοι, μπλοκάκια και επιχειρήσεις που έχουν κλείσει τα βιβλία τους, καθώς και επιχειρήσεις που είναι βιώσιμες αλλά δεν μπορούσαν να ενταχθούν στον εξωδικαστικό, καθώς δεν πληρούσαν τη βασική προϋπόθεση, να υπάρχει δηλαδή τουλάχιστον σε μία χρήση κερδοφορία.
Είναι η αυτονόητη κίνηση που έπρεπε να έχει προχωρήσει εδώ και καιρό εάν θέλουμε σε ρεαλιστική βάση να εξυπηρετούνται οι υποχρεώσεις και να γεμίζουν τα δημόσια ταμεία.
Πέρα από πολιτικές σκοπιμότητες, οφείλουμε να σταθούμε στην ουσία της νομοθετικής ρύθμισης που εφόσον προχωρήσει, θα ανακουφίσει εκατομμύρια Έλληνες.
Υπάρχουν πολλά στην πολιτική που μας χωρίζουν, δεν χωρούν όμως σε αυτά τα αυτονόητα εάν φυσικά μας ενδιαφέρει η χώρα και όχι η προσωπική μας πολιτική επιβίωση δια της ασκήσεως στείρας αντιπολιτευτικής τακτικής στην οποία αρέσκονται πολιτικοί ταγοί, κεντρικά και τοπικά ,με παρωπίδες.
Διαφήμιση
Διαφήμιση