HomeΚΡΗΤΗΣτηρίζουν τον αγώνα για το κολυμβητήριο του Ηρακλείου

Στηρίζουν τον αγώνα για το κολυμβητήριο του Ηρακλείου

Πέντε συνδικαλιστικές οργανώσεις στο πλευρό των… γονέων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο πλευρό του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του κολυμβητηρίου Ηρακλείου τάσσονται πέντε συνδικαλιστικές οργανώσεις της πόλης.

Πρόκειται για τις: Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το  Συνδικάτο Οικοδόμων, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών, το Σωματείο Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης και η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου που εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του κολυμβητηρίου  Ηρακλείου για να υπερασπίσουν το δικαίωμα των παιδιών τους στον αθλητισμό, ενάντια στα σχέδια εμπορευματοποίησης του από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το υπουργείο αθλητισμού και τη διορισμένη διοίκηση του ΕΑΚΗ.

Καταγγέλουμε την απόφαση του ΕΑΚΗ να επιβάλλει νέο χαράτσι 5€ ανά παιδί, πλέον της συνδρομής που πληρώνει στην ομάδα του. Παρόμοια απαράδεκτη απόφαση ισχύει ήδη στο κλειστό Λίντο και το Εθνικό Στάδιο Κόρακα.

Ανοίγει έτσι το δρόμο για να γενικευτεί η ανταποδοτική λειτουργία των “δημόσιων” χώρων άθλησης, με υψηλότερα χαράτσια στο μέλλον. Θα οδηγήσει στο αποτέλεσμα ακόμα περισσότερα παιδιά να αποκλειστούν από τη συμμετοχή τους στον μαζικό αθλητισμό, λόγω της άθλιας οικονομικής κατάστασης της πλειοψηφίας των λαϊκών οικογενειών.

 Μάλιστα με βάση την παραπάνω απόφαση η διοίκηση  του ΕΑΚΗ θα εμποδίζει από τη Δευτέρα 5/11 την είσοδο στο κολυμβητήριο σε όσα παιδιά δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι, με τη συνδρομή ιδιωτικής αστυνομίας που έχει προσλάβει (με τα λεφτά των αθλούμενων).

Θα μας βρουν απέναντι τους!! Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα των παιδιών μας στον αθλητισμό. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να βάλουμε άλλο το χέρι στην τσέπη.

Διεκδικούμε ο Αθλητισμός να είναι δωρεάν και δικαίωμα κάθε εργατικής λαϊκής οικογενείας. Να καταργηθεί τώρα το χαράτσι των 5€ και να εξασφαλιστεί η δυνατότητα άθλησης κάθε παιδιού ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση της οικογένειας του.

Απαιτούμε χρηματοδότηση αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό για τα έξοδα λειτουργίας και για τις ανάγκες επισκευής και συντήρησης όλων των αθλητικών χώρων της πόλης μας.

Νέες σύγχρονες δημόσιες δωρεάν αθλητικές εγκαταστάσεις, με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό που να καλύπτουν τις ανάγκες για μαζικό αθλητισμό στην πόλη μας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση