HomeΚΡΗΤΗΒράβευσαν τους μαθητές που διακρίθηκαν σε μαθηματικούς αγώνες

Βράβευσαν τους μαθητές που διακρίθηκαν σε μαθηματικούς αγώνες

Το Παράρτημα Λασιθίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην ειδική πανηγυρική  τελετή βράβευσης των διακριθέντων μαθητών του νομού Λασιθίου στους πανελλήνιους μαθηματικούς διαγωνισμούς κατά το σχολικό έτος 2017-2018 που οργάνωσε το παράρτημα Λασιθίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας την Κυριακή 04-11-2018 ,συμμετείχαν εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης – Π.Ε. Λασιθίου οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Λασιθίου  Εμμανουήλ Κλώντζας και Γιάννης Γουλιδάκης .

Η εκδήλωση η οποία είχε πανηγυρικό χαρακτήρα ένεκα της εκατονταετηρίδας της Ε.Μ.Ε και των πανελλαδικών επετειακών εορτασμών του 2018 ως « Έτους Μαθηματικών» πραγματοποιήθηκε στο κινηματοθέατρο «Rex»  στον Άγιο Νικόλαο στις 11:00 το πρωί της Κυριακής .

Παράλληλα χθες μετά από πρόταση της Διοικούσας επιτροπής του Παραρτήματος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή ονοματοθεσίας του Παλλασιθιώτικου Μαθηματικού Διαγωνισμού με τον ειδικό τίτλο « Κωνσταντίνος Δασκαλάκης» θέλοντας να τιμήσει τον σπουδαίο επιστήμονα με καταγωγή από την Ιεράπετρα δείχνοντας εμπράκτως τον σεβασμό και την αναγνώριση στα πρόσωπό του ως υγιή πρότυπο για την κοινωνία και τους νέους.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Κλώντζας εξήρε το έργο της Μαθηματικής εταιρείας για την προσπάθεια της να συνεργαστούν τα παραρτήματα της Κρήτης επισημαίνοντας ότι μόνο η «ισχύς εν τη ενώσει» φέρνει ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

dav
dav

Παράλληλα αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που έχουν μεταξύ τους όλα τα Παραρτήματα της Μαθηματικής εταιρείας τα οποία όπως σημείωσε έχουν φέρει ένα καλό αποτέλεσμα ενώ εξέφρασε την ελπίδα το πρόσεχες συνέδριο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας να γίνει στο Λασίθι.

«Ο θεσμός αυτός έχει αναδείξει μεγάλους επιστήμονες, μας προσθέτει υπερηφάνεια ως Λασιθιώτες και επιβεβαιώνει την άποψη ότι ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης η των πληθυσμιακών μεγεθών των περιοχών , μπορούν να αναδειχθούν άνθρωποι οι οποίοι μας κάνουν να νιώσουμε υπερήφανοι  εκπροσωπώντας μας στα πέρατα της γης» επεσήμανε από την πλευρά του ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λασιθίου κ. Γιάννης Γουλιδάκης .

Διαφήμιση
Διαφήμιση