HomeHL-9Το προσεχές διάστημα το πόρισμα για την πυρκαγιά στο Πανεπιστήμιο

Το προσεχές διάστημα το πόρισμα για την πυρκαγιά στο Πανεπιστήμιο

Σε ποια κατεύθυνση στρέφονται οι πρώτες εκτιμήσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί το πόρισμα των αρμοδίων υπηρεσιών για τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά στις παλαιές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης στη λεωφόρο Κνωσού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πατρίς» οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις συγκλίνουν στην άποψη ότι η φωτιά δεν ήταν αποτέλεσμα δολιοφθοράς ή άλλης κακόβουλής ενέργειας. Έτσι, πιθανότερη είναι η εκδοχή του βραχυκυκλώματος σε ηλεκτρολογική εγκατάσταση των λεγόμενων «πράσινων κτιρίων» του συγκροτήματος, η οποία δεν έγινε άμεσα αντιληπτή και για τον λόγο αυτό επεκτάθηκε στους υπόλοιπους ορόφους.

Στη γρήγορα επέκταση της φωτιάς συνέβαλε το εύφλεκτο υλικό από το οποίο ήταν κατασκευασμένη η συγκεκριμένη πτέρυγα των εγκαταστάσεων του ιδρύματος, όπως το αρχειακό υλικό που φυλασσόταν στις αίθουσες.

Υπενθυμίζεται πως στα «πράσινα κτίρια» εκτός από την Εστία του πανεπιστημίου Κρήτης όπου φιλοξενούνταν περίπου 90 φοιτητές, στεγάζονταν επίσης τα εργαστήρια του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, καθώς και υπηρεσίες αρχείων του γειτνιάζοντος Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα το υπόμνημα που συντάσσεται αναμένεται να είναι πολυσέλιδο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση