HomeHL-SportsΑπό ένα καλό ημίχρονο… από έναν βαθμό…Στην Κρήτη

Από ένα καλό ημίχρονο… από έναν βαθμό…Στην Κρήτη

ΟΦΗ Απόλλων 0-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΟΦΗ και Απόλλων έμειναν στο 0-0! Οι γηπεδούχοι καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο αλλά άστοχοι στην τελική προσπάθεια! Ο Απόλλων καλύτερος στο δεύτερο αλλά σταμάτησε στον εντυπωσιακό Στρέζο ο οποίος με τρεις επεμβάσεις κράτησε το μηδέν και τον βαθμό για τον ΟΦΗ!

Ο Νίκος Παπαδόπουλος παρέταξε τον ΟΦΗ σε 4-2-3-1 με τερματοφύλακα τον Στρέζο! Η άμυνα από δεξιά προς αριστερά ήταν Αργυρόπουλος, Μιχόγεβιτς, Ποτουρίδης, Κοροβέσης. Δύο κεντρικοί μέσοι οι Παπάζογλου και Νάστος. Οι τρεις μέσο-επιθετικά ήταν οι Κυριακίδης, Πλατέλλας, Κουτσιανικούλης και στην επίθεση ο Αραβίδης.

Ο Γιάννης Μαντζουράκης επέλεξε ξανά το 4-1-4-1 για την ομάδα του. Τερματοφύλακας ο Χουάντερσον! Στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά οι Στάθης, Κύργιας, Λούκιτς, Οριχουέλα με αμυντικό μέσο τον Γκίνο! Τέσσερις παίκτες μέσο-επιθετικά οι Μπεντινέλι, Κονέ, Ντ’Ούρσο, Τριάδη και στην επιθεση ο έμπειρος Μάντζιος.

Καλύτερος ο ΟΦΗ αλλά χωρίς μεγάλη ευκαιρία

Από την αρχή του αγώνα ο ΟΦΗ μπήκε δυναμικά στο ματς. Πίεσε, έτρεξε και χρησιμοποίησε αρκετά τα άκρα του για να στείλει την μπάλα στην περιοχή! Από την άλλη πλευρά ο Απόλλων κλείστηκε στην άμυνα και περίμενε τους Κρητικούς.

Οι δυο καλές φάσεις του ΟΦΗ πάντως βγήκαν από τον άξονα! Οι Κυριακίδης (14′) και Αραβίδης (30′) μέσα από την περιοχή με χρόνο και χώρο εκτέλεσαν αδύναμα με τον Χουάντερσον να μαζεύει εύκολα. Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Κυριακίδης βρέθηκε στο ύψος της μικρής περιοχής αλλά το δύσκολο γυριστό σουτ που επιχείρησε δεν ενόχλησε τον Χουάντερσον!

Σε όλα αυτά ο Απόλλων είχε να αντιπαραθέσει ένα σουτ του Ντ’Ούρσο (31′) από δύσκολη γωνιά που έδιωξε σε κόρνερ ο Στρέζος. Φάση που δημιούργησαν από πλάγιο άουτ οι φιλοξενούμενοι και τον ΟΦΗ για μοναδική φορά στο πρώτο ημίχρονο να «κοιμάται» αμυντικά!

Το ημίχρονο έληξε χωρίς γκολ με τους Κρητικούς να έχουν την κατοχή, να φτάνουν στην περιοχή αλλά να μην βγάζουν την μεγάλη ευκαιρία που θα τους δώσει το προβάδισμα!

Ο Στρέζος κράτησε το μηδέν για τον ΟΦΗ 

Ο ΟΦΗ απέιλησε πρώτος και στο δεύτερο ημίχρονο. Από σέντρα του Κοροβέση από αριστερά, η κεφαλιά του Αραβίδη (48′) έφυγε άουτ! Από το 55ο λεπτό και μετά ο Απόλλων άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και να μοιάζει πιο επικίνδυνος ενώ από το 65ο λεπτό και μετά ο ΟΦΗ με δύο αλλαγές προσπάθησε να ρισκάρει αλλά η είσοδος του Βουό οδήγησε τους παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου σε γεμίσματα προς την αντίπαλη περιοχή!

Ο Απόλλων συνέχισε να κυκλοφορεί καλά την μπάλα! Στο 68ο λεπτό ο Μάντζιος βρέθηκε απέναντι από τον Στρέζο αλλά από δύσκολη γωνία δεν μπόρεσε να σκοράρει!

Έξι λεπτά αργότερα ο Τριάδης βρέθηκε μόνος μέσα στην περιοχή, γύρισε την μπάλα αλλά ο Στρέζος επενέβη πριν σπρώξει κάποιος την μπάλα στα δίχτυα και για δεύτερη φορά κράτησε το μηδέν! Η τρίτη μεγάλη επέμβαση του Στρέζου στο 88ο λεπτό!

Ο Μάντζιος σε τετ-α-τετ σούταρε διαγώνια αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ ήταν σε ετοιμότητα και με την καλύτερη του επέμβαση στο ματς διατήρησε την ισοπαλία στο ματς και ήταν ο βασικός λόγος που το ματς έληξε χωρίς γκολ!

Κίτρινες κάρτες : Λούκιτς (41′), Οριχουέλα (44′), Κύργιας (81′), Χουάντερσον (90+)

Διαιτητής : Βασίλης Φωτιάς

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος)
 : Στρέζος – Αργυρόπουλος, Μιχόγεβιτς, Ποτουρίδης, Κοροβέσης – Παπάζογλου, Νάστος (64′ Βουό) – Κυριακίδης, Πλατέλλας, Κουτσιανικούλης (65′ Ντίνας) – Αραβίδης (80′ Νέιρα)

Απόλλων (Γιάννης Μαντζουράκης) : Χουάντερσον – Στάθης, Κύργιας, Λούκιτς, Οριχουέλα – Γκίνο – Μπεντινέλι (61′ Σικαμπάλα), Κονέ, Ντ’Ούρσο (90+ Τζανετόπουλος), Τριάδης (82′ Ακόστα) – Μάντζιος

Διαφήμιση
Διαφήμιση