HomeHL-9Φωτογραφίες: Το σπίτι που πνίγηκε η εννεαμελής οικογένεια από τις πλημμύρες στην Ιταλία

Φωτογραφίες: Το σπίτι που πνίγηκε η εννεαμελής οικογένεια από τις πλημμύρες στην Ιταλία

Τρία παιδιά βρήκαν τραγικό θάνατο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εννέα άνθρωποι τριών διαφορετικών γενεών, μέλη της ίδιας οικογένειας έχασαν τη ζωή τους στη Σικελία όταν ένας πλημμύρισε ποταμός στην πόλη Παλέρμο. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην Ιταλία έχουν κοστίσει τη ζωή σε περισσότερους από 30 ανθρώπους τις τελευταίες ημέρες και έχουν προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές.
1
Η οικογένεια περνούσε μέρος των διακοπών της της αργίας της εορτής των Αγίων Πάντων στο Παλέρμο, όταν ένας μικρός ποταμός που διαρρέει την πόλη πλημμύρισε λόγω των έντονων καιρικών διανομέων. Τρία παιδιά ηλικίας ενός, τριών και δεκαπέντε ετών βρήκαν τραγικό θάνατο

Εισαγγελικές αρχές που επ0ισκέφθηκαν την περιοχή εξετάζουν το ενδεχόμενο το σπίτι που βρήκαν τραγικό θάνατο οι εννέα άνθρωποι να είχε χτιστεί χωρίς να έχουν λυθεί όλες οι πρόνοιες που προβλέπει ο Νόμος, ωστόσο όπως δήλωσαν οι ίδιοι [είναι νωρίς ακόμα για να αποδοθούν πιθανές ευθύνες».

Δημοτικές αρχες της περιοχής υποστήριξαν σε τοπικά Μέσα Ενημέρωσης ότι το σπ΄’ιτι ήταν αυθαίρετο και οι ιδιοκτήτες του που το νοίκιασαν στην άτυχη οικογένεια, είχαν προσφύγει δικαστικώς κατά της απόφασής κατεδάφισής του.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=CLVFHxb-eeg

Το σπίτι ήταν αυθαίρετο, δήλωσε ο δήμαρχος

Το σπίτι στο οποίο έχασαν την ζωή τους εννέα άνθρωποι, μέλη της ίδιας οικογένειας, στην ευρύτερη περιοχή του Παλέρμο της Σικελίας ήταν αυθαίρετο, όπως κατήγγειλε ο δήμαρχος του Καστελντάτσια, Τζοβάνι Ντι Τζατσίντο.

Η οικογένεια είχε νοικιάσει το ακίνητο, για το οποίο είχε βγει απόφαση κατεδάφισης από το 2008. Οι ιδιοκτήτες, όμως, είχαν προσφύγει σε περιφερειακό δικαστήριο.

Παράλληλα, δίπλα στην μονοκατοικία αυτή που μετετράπη σε θανάσιμη παγίδα, υπάρχουν και κάποιες παράγκες από ξύλο και λαμαρίνες, επίσης αυθαίρετες. Έχουν φτιαχτεί, επίσης, παράνομες αποχετεύσεις, οι οποίες καταλήγουν κατευθείαν σε παραπόταμους.

Στο μεταξύ, ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε έκανε γνωστό ότι θα διατεθεί ένα δισεκατομμύριο ευρώ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των ορεινών περιοχών, όπως η αποψίλωση, και για παρεμβάσεις με στόχο να αποφευχθούν νέες, παρόμοιες τραγωδίες.

‘Αλλα πενήντα εκατομμύρια ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για τον αποτελεσματικό καθαρισμό της κοίτης πολλών ιταλικών ποταμών.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση