HomeHL-EconomyΧαρίτσης: Δεν θα μεταθέσουμε στο μέλλον το θέμα των συντάξεων

Χαρίτσης: Δεν θα μεταθέσουμε στο μέλλον το θέμα των συντάξεων

Εξαπολύοντας πυρά στην αξιωματική αντιπολίτευση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Κάθε μέρα που περνάει γίνεται όλο και πιο ορατός ο αντικοινωνικός χαρακτήρας του προγράμματος της ΝΔ», τονίζει ο Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξή του, εξαπολύοντας πυρά στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Παράλληλα, εκτιμά ότι «όταν έρθει η ώρα, ο ελληνικός λαός θα συγκρίνει πεπραγμένα και σχέδια και θα επιλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ για να οδηγήσει τη χώρα στη νέα περίοδο με δικαιοσύνη και ασφάλεια».

Ερωτηθείς από τη Realnews για το αν θα υπάρξει κατάργηση ή αναβολή με αστερίσκους της περικοπής των συντάξεων, ο υπουργός Εσωτερικών, απαντά ότι η δεύτερη εκδοχή δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης, καθώς «οι αστερίσκοι δεν επιλύουν το πρόβλημα, απλώς το μεταθέτουν στο μέλλον», ενώ εκφράζει την πεποίθηση ότι σύντομα θα υπάρξει θετική έκβαση.

Υπογραμμίζει ακόμη ότι το κρίσιμο τώρα είναι «να υλοποιηθούν απρόσκοπτα τα μέτρα για την ενίσχυση της κοινωνικής πλειοψηφίας που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ και που σηματοδοτούν στην πράξη το πέρασμα στη μεταμνημονιακή εποχή».

Ο κ. Χαρίτσης διαβεβαιώνει ότι «η ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης και γίνεται στοχευμένα, εκεί που υπάρχουν πραγματικές ανάγκες, όχι για την εξυπηρέτηση πελατειακών δικτύων, όπως στο παρελθόν». Καλεί τέλος την αντιπολίτευση να απευθύνει τις κατηγορίες περί κρατισμού «στους κατοίκους ολόκληρων περιοχών της χώρας που δεν έχουν ακόμη -το 2018- δίκτυο ύδρευσης ή αποχέτευσης, στους δήμους που δεν είχαν έναν μηχανικό για να υλοποιήσουν ένα απλό έργο ή στους χιλιάδες συμβασιούχους που παρέμεναν όμηροι για χρόνια, παρότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση