HomeHL-9Τα κατάφερε ο νεαρός που κόντεψε να πνιγεί τρώγοντας σουβλάκι

Τα κατάφερε ο νεαρός που κόντεψε να πνιγεί τρώγοντας σουβλάκι

Βγήκε από την εντατική και νοσηλεύεται σε θάλαμο κλινικής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έδωσε «σκληρή μάχη» και τα κατάφερε. Η δυνατή του κράση, το νεαρό της ηλικίας του και η μεγάλη επιθυμία του για ζωή, φαίνεται πως ήταν οι παράγοντες που τον έκαναν να ξεπεράσει τη σοβαρότατη περιπέτεια υγείας με την οποία βρέθηκε ξαφνικά αντιμέτωπος.

Ο λόγος για τον 28χρονο άνδρα από τις Μοίρες, ο οποίος στις 7 Οκτωβρίου μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, καθώς τη στιγμή που έτρωγε στραβοκατάπιε, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναπνεύσει.

Η μεγάλη περιπέτεια για τον νεαρό άνδρα και τους συγγενείς του ξεκίνησε το βράδυ της ημέρας εκείνης, όταν ο 28χρονος δειπνούσε με τους φίλους του σε σουβλατζίδικο της Μεσαράς. Σε κάποια στιγμή και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ένα κομμάτι κρέατος, του «στάθηκε στο λαιμό» με αποτέλεσμα να φράξουν οι αναπνευστικοί οδοί του.

Από τις πρώτες στιγμές της μεταφοράς του στο νοσοκομείο η κατάσταση της υγείας του είχε κριθεί εξαιρετικά κρίσιμη. Εισήχθη διασωληνωμένος στην Εντατική του Βενιζελείου όπου είχε παραμείνει για αρκετές ημέρες σε καταστολή.

Καθώς οι μέρες περνούσαν η κατάσταση της υγείας του παρέμενε σταθερά κρίσιμη, ώσπου μετά την πάροδο δεκαπενθημέρου άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης. Μέρα με τη μέρα η κλινική του εικόνα βελτιωνόταν και οι γιατροί αποφάσισαν να τον «ξυπνήσουν», πράγμα που έγινε με επιτυχία.

Πλέον ο νεαρός ασθενής έχει βγει από την Εντατική και νοσηλεύεται σε θάλαμο κλινικής του Βενιζελείου Νοσοκομείου, με τους θεράποντες γιατρούς του να θεωρούν ζήτημα χρόνου την έξοδό του και την επιστροφή του στην καθημερινότητα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση