HomeHL-SportsΆστοχος Παναθηναϊκός, άνευρη ΑΕΚ…

Άστοχος Παναθηναϊκός, άνευρη ΑΕΚ…

Παναθηναϊκός ΑΕΚ 0-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν ανέδειξε νικητή το αθηναϊκό «clasico», που διεξήχθη το Σάββατο, για την 9η αγωνιστική της Super League.

Ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ έμειναν στο 0-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο, με τυπικά γηπεδούχους τους «πράσινους», οι οποίοι κατάφεραν να αποσπάσουν το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην «Ένωση», που δεν εκμεταλλεύτηκε το στραβοπάτημα του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι, κι έτσι παρέμεινε στο -6 από την κορυφή.
O αγώνας

Οι γηπεδούχοι με σχηματισμό τριών παικτών στην άμυνα, κατάφεραν να εξουδετερώσουν δύο πολύ μεγάλους κινδύνους: Μπογέ και Λιβάγια.

Ο Φάνης Μαυρομάτης με αυτοθυσία –αν και δεν απέφυγε κάποια λάθη- σταματούσε τις περισσότερες φορές τον Κροάτη, ενώ ο Αργεντινός έμοιαζε εγκλωβισμένος στις «συμπληγάδες» των Κουλιμπαλί, Πούγγουρα, που είχαν και βοήθειες από τον Δώνη και τον Κουρμπέλη.

Κι αν κάποια ομάδα άξιζε να κλείσει το ημίχρονο με προβάδισμα, αυτή ήταν ο Παναθηναϊκός, πρώτα με το σουτ του Γιόχανσον στο 4΄, αλλά κυρίως με την κλασική ευκαιρία του Μακέντα στο 31΄ και την απόκρουση του Μπάρκα.

Για να απειλήσει η ΑΕΚ χρειάστηκε να συμπληρωθεί μία ώρα αγώνα, με καθαρά προσωπική ενέργεια του Λιβάγια και δυνατό σουτ που απομάκρυνε ο Διούδης στο 61΄.

Αμέσως μετά (64΄) ο Μάνταλος με εξαιρετικό φάουλ έστειλε τη μπάλα ελάχιστα έξω, με τους πρωταθλητές να κερδίζουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο.
Ωστόσο στο 66΄ ο Παναθηναϊκός έχασε νέα πολύ μεγάλη ευκαιρία, με τον Μπουζούκη να σουτάρει με το (κακό του) δεξί και τη μπάλα να «αγγίζει» το δοκάρι του εξουδετερωμένο Μπάρκα.

Οι διορθωτικές κινήσεις του Γιώργου Δώνη (Κάτσε, Χατζηθεοδωρίδης) αποκατέστησαν την ισορροπία που έμοιαζε να… διαταράσσεται προς τη μεριά της ΑΕΚ.

Μετά το «εκρηκτικό» δεκάλεπτο 60-70 οι δύο ομάδες επικεντρώθηκαν ξανά στην ανασταλτική λειτουργία και πλέον ήταν αναμφίβολα ματς «του ενός γκολ».
Αν κάποια ομάδα κατάφερνε να σκοράρει, θα έπαιρνε τους τρεις βαθμούς.
Τελικά η… μπίλια «έκατσε στο μηδέν» κι έτσι διατηρήθηκε η απόλυτη ισορροπία στις αναμετρήσεις Δώνη-Ουζουνίδη.
Οι δύο κορυφαίοι Έλληνες προπονητές έχουν τεθεί αντιμέτωποι 10 φορές κι έχουν από τρεις νίκες με τέρματα 10-10.

Παράλληλα, όμως, διατηρήθηκε το αήττητο του Παναθηναϊκού που ως γηπεδούχος δεν έχει χάσει από την ΑΕΚ σε ματς πρωταθλήματος τα τελευταία 12 χρόνια (23/10/2006 Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-2).

Κίτρινες: Δώνης, Γιόχανσον – Λιβάγια

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Κουλιμπαλί, Πούγγουρας, Μαυρομάτης, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης (63΄ Κάτσε), Μπουζούκης (84΄ Μουνιέ), Χατζηγιοβάνης (63΄ Χατζηθεοδωρίδης), Μακέντα.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Γαλανόπουλος (81΄ Αλεφ), Σιμόες, Μάνταλος, Λιβάγια, Μπογέ (72΄ Γκάλο), Πόνσε (78΄ Κλωναρίδης)

Διαφήμιση
Διαφήμιση