HomeΚΡΗΤΗ«Μάστιγα» τα λουκέτα στην αγορά

«Μάστιγα» τα λουκέτα στην αγορά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην δίνη της οικονομικής κρίσης η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στο Ηράκλειο δοκιμάζει τις αντοχές της κάθε μέρα ολοένα και περισσότερο. Εκατοντάδες επιχειρηματίες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν σε βασικές οικονομικές τους υποχρεώσεις καθώς μέσα σ ένα κλίμα οικονομικής αβεβαιότητας ο τζίρος τους έχει μειωθεί δραματικά.

Από την αρχή του έτους πτωτική πορεία καταγράφουν οι επιχειρήσεις εμπορίου και μεταποίησης όπως άλλωστε συνέβη και καθ όλη την διάρκεια του 2013. Συγκεκριμένα από 1 Ιανουαρίου 2014 μέχρι και τις 14 Μαΐου του τρέχοντος έτους 226 επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο την στιγμή που άνοιξαν μόλις 121. Στον τομέα τώρα της μεταποίησης 144 επιχειρήσεις τερμάτισαν τις εργασίες τους, ενώ την λειτουργία τους ξεκίνησαν μόλις 48.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία προκαλούν έντονο προβληματισμό καθώς η κατηφόρα του εμπορίου και της μεταποίησης συνεχίζεται και το φαινόμενο με τα συνεχόμενα λουκέτα στους δύο κλάδους παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Το αρνητικό κλίμα που κυριαρχούσε κατά την διάρκεια του 2013 μεταφέρθηκε και στο 2014. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στο κόκκινο βρίσκονται δεκάδες επιχειρήσεις του Ηρακλείου οι οποίες αν δεν αλλάξει άρδην το οικονομικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί θα αναγκαστούν να βάλλουν λουκέτο το επόμενο διάστημα.

Επιχειρηματίες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και ζητούν από την πολιτεία να λάβει μέτρα και προχωρήσει σ όλες εκείνες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες με στόχο την προστασία της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Flashnews.gr/ Νίκος Παναγιωτόπουλος

Διαφήμιση
Διαφήμιση