HomeΚΟΣΜΟΣΟ Νετανιάχου καταδίκασε τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι

Ο Νετανιάχου καταδίκασε τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα της περιοχής όμως είναι το Ιράν»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη καταδίκασε σήμερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, τόνισε όμως πως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή είναι το Ιράν.

Ο Νετανιάχου έκανε τα σχόλια αυτά σε συνέντευξη Τύπου στη Βάρνα της Βουλγαρίας, όπου συναντήθηκε με τους ηγέτες της Βουλγαρίας, της Ελλάδας, της Ρουμανίας και της Σερβίας.

Νωρίτερα ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ Γιουβάλ Στάινιτς είχε προβεί σε παρόμοια σχόλια, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον Κασόγκι στον ραδιοφωνικό σταθμό του Τελ Αβίβ 102 FM, ο Στάινιτς, που είναι μέλος του συμβουλίου ασφαλείας του Νετανιάχου, είπε: «Είναι μια ποταπή ενέργεια. Αξίζει κάθε μομφή. Ήταν πολίτης, δημοσιογράφος, όχι τρομοκράτης».

Συνέχισε όμως λέγοντας πως ο αγώνας του Ισραήλ εναντίον του Ιράν είναι μια πιο πιεστική ανάγκη.

«Έχουμε μια απειλή που μπορεί να γίνει μια υπαρξιακή απειλή – την απειλή ενός πυρηνικού Ιράν, την απειλή της τρομοκρατίας, την απειλή της εξάπλωσης μέσω της Συρίας και του Λιβάνου. Και τα αραβικά κράτη, περιλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας, είναι οι σύμμαχοί μας τα τελευταία χρόνια εναντίον της εξάπλωσης του Ιράν και εναντίον της ιρανικής πυρηνικής απειλής», είπε.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση