Χωρίς τις πολυπόθητες βροχοπτώσεις θα κυλήσεις και η ερχόμενη εβδομάδα τουλάχιστον μέχρι τα τέλη της, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μιχάλη Καρακατσάνη ο οποίος επισημαίνει χαρακτηριστικά πως «αγνοούνται και την νέα εβδομάδα τα  βροχοφόρα χαμηλά βαρομετρικά».

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα προγνωστικά του μετεωρολόγου:

«Χωρίς βροχές και ασθενείς έως μέτριας έντασης βοριάδες θα κυλήσει σχεδόν μέχρι το τέλος της και η νέα εβδομάδα στο νησί μας.

Από Δευτέρα (5/11) λοιπόν και έως την Πέμπτη (8/11) θα έχουμε ηλιοφάνεια με λίγη πρόσκαιρη συννεφιά που θα είναι πυκνότερη την Τρίτη (6/11), με ανέμους από Βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριους (3 με 5 bofor) και την θερμοκρασία σε λίγο υψηλότερα για την εποχή επίπεδα που δεν θα ξεπερνάει όμως τους 22 με 24 βαθμούς.

Με τα μέχρι τώρα προγνωστικά στοιχεία μεταβολή πρόκειται να παρουσιάσει ο καιρός από την Παρασκευή (9/11) με βροχές και σποραδικές καταιγίδες μάλιστα μέσα στο Σαββατοκύριακο σε ολόκληρη την Κρήτη

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα κλιματολογικά στοιχεία διανύουμε την πέμπτη συνεχόμενη χρονιά που βαρομετρικά συστήματα προερχόμενα από τα Δυτικά και πιο συγκεκριμένα από τον Ατλαντικό, και τα οποία αυτή την εποχή έχουν τεράστια υετική δυναμική ,»αποφεύγουν» την έλευση τους από το νησί μας.

Το Α-ΝΑ ρεύμα που επικρατούσε τις προηγούμενες ημέρες λειτούργησε ως «μπαριέρα»  για την περιοχή μας στα βροχοφόρα συστήματα που επηρέασαν την κεντρική και νοτιοδυτική Ευρώπη δίνοντας εκεί αρκετές βροχές και χιονοπτώσεις ακόμα και στα ημιορεινά».

Διαφήμιση
Διαφήμιση