HomeΚΡΗΤΗΣτο Υπουργείο Παιδείας τα προβλήματα των φοιτητών στα Χανιά

Στο Υπουργείο Παιδείας τα προβλήματα των φοιτητών στα Χανιά

Επιστολή στον Κ. Γαβρόγλου από τον αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Βουλγαράκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης απέστειλε σήμερα  επιστολή στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου  σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές  στον Νομό Χανίων.

Παράλληλα  ο Αντιπεριφερειάχης απέστειλε πρόσκληση στον Υπουργό  καθώς και στους αρμόδιους φορείς προκειμένου να πραγματοποιηθεί συνάντηση στα Γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων για το εν λόγω θέμα.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Με την παρούσα επιστολή μου, επιθυμώ να σας μεταφέρω την αγωνία των φοιτητών των Χανίων, του Πολυτεχνείου Κρήτης και της Σχολής Εφαρμοσμένων Επιστημών – ΤΕΙ Κρήτης, για το μέλλον των σπουδών τους, μετά από τη μακρά συζήτηση που είχα μαζί τους, κατά τη διάρκεια της χθεσινής κινητοποίησης των Συλλόγων τους, στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Βιώνω και εγώ την ίδια αγωνία με τα παιδιά μας. Ξεκινώντας από τα άμεσα υλικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με κυρίαρχο εκείνο της στέγασης, που σας διαβεβαιώνω ότι στα Χανιά έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις. 100 πλέον φοιτητές, δικαιούχοι, εκτός εστίας, οι οποίοι εκ των πραγμάτων αδυνατούν να παρακολουθήσουν τις σπουδές τους. Η ανέγερση νέων εστιών καθυστερεί, το επίδομα ενοικίου, για την κάλυψη των αναγκών της στέγασης καθυστερεί.

Και παράλληλα, θέτω υπόψη σας τον τεράστιο προβληματισμό μας για τη γενικότερη κατεύθυνση που δίδεται μέσω του νέου σχεδίου νόμου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όσο αφορά τόσο στην εξασφάλιση της υλικοτεχνικής υποδομής και του ανθρώπινου δυναμικού, απαραίτητες προϋποθέσεις για τη λειτουργία των Ανώτατων Ιδρυμάτων, όσο και στην αξία των πτυχίων και στη σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας.

Κύριε Υπουργέ,

Είμαι βέβαιος ότι κατανοείτε τα προβλήματα που επιγραμματικά παράθεσα εδώ, προβλήματα για τα οποία πρέπει να προχωρήσετε στην εξεύρεση λύσεων, επειδή θεωρώ πώς συμφωνείτε μαζί μου, ότι η Παιδεία είναι Κοινωνικό Αγαθό το οποίο οφείλει να παρέχει η Πολιτεία με βάση τις αρχές της Ισότητας και της Δικαιοσύνης.

Κατανοούμε και εμείς τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το κράτος, τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες μέσα στις οποίες είναι υποχρεωμένο να λειτουργήσει.

Παρ’ όλα ταύτα, κάποιες δαπάνες θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως ανελαστικές και ανάμεσά τους, κορυφαία θέση καταλαμβάνουν οι δαπάνες για την Παιδεία, που αφορούν όχι μόνο στο παρόν, αλλά και στο μέλλον της χώρας μας.

Με την πεποίθηση ότι θα κάνετε ό,τι είναι δυνατόν για να αντιμετωπίσετε με τον καλύτερο τρόπο τη δυσάρεστη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, σας επισυνάπτω τα αιτήματα των Φοιτητικών Συλλόγων των Ανωτάτων Ιδρυμάτων του τόπου μας και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων».

Διαφήμιση
Διαφήμιση