HomeΚΡΗΤΗΈπιασαν δουλειά οι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Εργασίας στην Περιφέρεια Κρήτης

Έπιασαν δουλειά οι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Εργασίας στην Περιφέρεια Κρήτης

Από διάφορες περιοχές της Ελλάδας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εργασία ανέλαβαν πριν από λίγες ημέρες είκοσι έξι άτομα (26) στην Περιφέρεια Κρήτης –Π.Ε. Λασιθίου μέσω του νέου προγράμματος του ΟΑΕΔ «Δημόσια πρόσκληση Νο 8/2018 για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης των συμμετεχόντων» .

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να τοποθετηθούν άλλα έντεκα άτομα (11) τα οποία θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών στις Διευθύνσεις και υπηρεσίες της Π.Ε. Λασιθίου.

Ενδιαφέρον προκαλεί η συμμετοχή στο πρόγραμμα ανέργων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας όπως από την Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη ,τις Σέρρες την Πάτρα και το Ηράκλειο.

Να σημειωθεί ότι μεταξύ των ειδικοτήτων που ζητήθηκαν για απασχόληση είναι μηχανολόγοι , μηχανικοί , διοικητικό προσωπικό ,κλητήρες και οδηγοί.
Τα συνολικά 37 άτομα θα εργαστούν στις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών, Τεχνικών Έργων ,Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής , Ανάπτυξης , Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας αλλά και στα τμήματα τουρισμού και πληροφορικής της Π.Ε. Λασιθίου.

Θα πρέπει να διευκρινιστεί πως καλύπτονται από τον ΟΑΕΔ οι ασφαλιστικές εισφορές των ωφελουμένων ενώ το 8μηνο θα αναγνωρίζεται και θα μετράει για τις επόμενες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ ως προϋπηρεσία στο Δημόσιο .
« Υποδεχτήκαμε με χαρά τους εργαζόμενους στην κοινωφελή εργασία . Για την Π.Ε. Λασιθίου είναι πολύ σημαντικό γεγονός η πρόσληψη των 37 ατόμων για το επόμενο οκτάμηνο καθώς θα ενισχυθούν με προσωπικό οι υπηρεσίες μας» επεσήμανε με δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κα. Πελαγία Πετράκη.
Παράλληλα η κα. Πετράκη χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι οι ωφελούμενοι θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν επαγγελματική κατάρτιση αλλά και να δουν πως λειτουργούν οι δημόσιες υπηρεσίες.
Επεσήμανε επίσης ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων στην Π.Ε .Λασιθίου είναι Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.
Από την πλευρά της η Αναπληρώτρια προϊσταμένη της Δ/νσης Διοικητικού-Οικονομικού κα. Μαγδαληνή Βούλγαρη ανέφερε ότι οι προσλήψεις αυτές θα δώσουν ανάσα στις υπηρεσίες της Π.Ε .Λασιθίου που είναι υποστελεχωμένες λόγω έλλειψης προσωπικού.
Το ενδιαφέρον που προκαλεί η συμμετοχή των ωφελουμένων για τις υπηρεσίες τις Π.Ε. Λασιθίου από διάφορα μέρη της Ελλάδας επεσήμανε τέλος ο Αναπληρωτής προϊστάμενος του τμήματος προσωπικού και μισθοδοσίας κ. Κώστας Μαντζουράνης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση