HomeΚΟΣΜΟΣΙορδανία: Παραιτήθηκαν δύο υπουργοί μετά από φονικό δυστύχημα με θύματα μαθητές

Ιορδανία: Παραιτήθηκαν δύο υπουργοί μετά από φονικό δυστύχημα με θύματα μαθητές

Οι υπουργοί Παιδείας και Τουρισμού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την παραίτησή τους από την κυβέρνηση υπέβαλαν οι υπουργοί Παιδείας και Τουρισμού στην Ιορδανία, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Οι δύο υπουργοί παραιτήθηκαν από τη θέση τους μία εβδομάδα μετά το φονικό δυστύχημα με ένα σχολικό λεωφορείο, με θύματα 21 άτομα, εκ των οποίων οι περισσότεροι μαθητές. Παράλληλα, 35 άτομα τραυματίστηκαν. Μεταξύ αυτών και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας που συνέδραμαν τις επιχειρήσεις διάσωσης.

Το δυστύχημα έγινε κατά τη διάρκεια κατακλυσμιαίων βροχών και πλημμυρών κοντά στη Νεκρά Θάλασσα., όπου τα παιδιά είχαν πάει σχολική εκδρομή. Χείμαρροι λάσπης παρέσυραν τους μαθητές που επιβιβάστηκαν από το λεωφορείο.

«Ο υπουργός Παιδείας Άζμι Μαχάφζαχ και η υπουργός Τουρισμού Λίνα Ανάμπ υπέβαλαν σήμερα τις παραιτήσεις τους στον πρωθυπουργό Ομάρ Ραζάζ» ανέφερε η πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Ανάμπ επιβεβαίωσε την απόφασή της στο Twitter, σημειώνοντας ότι υπέβαλε την παραίτησή της λόγω του «γενικότερου πολιτικού κλίματος και της οδυνηρής περιόδου» που διανύει η Ιορδανία.

Έδωσαν άδεια για εκδρομή παρά τις δυσμενείς συνθήκες

Οι δύο υπουργοί υπέβαλαν την παραίτησή τους δύο ημέρες μετά τη συνεδρίαση του κοινοβουλίου της χώρας όπου πολλοί βουλευτές ζήτησαν την αποχώρηση των δύο υπουργών διότι έδωσαν άδεια για τη σχολική εκδρομή παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση