HomeHL-GreeceΔολοφονία Κατσίφα: Η Εισαγγελία των Τιράνων καλεί τον πατέρα του

Δολοφονία Κατσίφα: Η Εισαγγελία των Τιράνων καλεί τον πατέρα του

Για να καταθέσει αίτημα για τη σορό του παιδιού του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Να καταθέσει γραπτό αίτημα για την παράδοση της σορού του παιδιού του, κάλεσαν, σύμφωνα με πληροφορίες οι εισαγγελικές αρχές των Τιράνων τον πατέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα, Ιωάννη. Παράλληλα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πατέρας του 35χρονου εκλήθη από τις εισαγγελικές αρχές της γειτονικής χώρας και για ενημέρωση επί της υπόθεσης.

Ήδη από χθες στο θέμα παρενέβη και η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και στο πλαίσιο αυτό διαβιβάστηκε ήδη στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Βαγγέλη Ιωαννίδη η δικογραφία για την υπόθεση του θανάτου του 35χρονου. Η δικογραφία διαβιβάστηκε από την εισαγγελία Ιωαννίνων και σε αυτή περιλαμβάνονται οι καταθέσεις της μητέρας και του πατέρα του Κ. Κατσίφα, η κατάθεση ενός αστυνομικού και η φωτοτυπία της ταυτότητας του από την οποία προκύπτει η ελληνική υπηκοότητά του.

Ολα αυτά, μάλιστα, ενώ τη Δευτέρα οι αλβανικές αρχές καλούσαν την οικογένεια να παραλάβει τη σορό και στη συνέχεια υπαναχώρησαν επικαλούμενες τη διεξαγωγή δεύτερης, ανεξάρτητης, έρευνας. Την ίδια ώρα, πάντως, τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι οι αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων (της ομάδας RENEA) έχουν καταγράψει τη δολοφονία του Κατσίφα και το σχετικό υλικό έχει κατατεθεί στις εισαγγελικές αρχές της Αλβανίας.

Εμφανής είναι πλέον ο φόβος που εκφράζεται, για συγκάλυψη της εκτέλεσης Κατσίφα από τις αλβανικές Αρχές οι οποίες ουσιαστικά εκβιάζουν με γραφειοκρατικά τερτίπια, την οικογένεια και ουσιαστικά την Ελλάδα. Ουσιαστικά οι αλβανικές Αρχές επιδιώκουν να δεχτεί η οικογένεια και μαζί η Ελλάδα, την δική της επίσημη εκδοχή για τη δολοφονία Κατσίφα.

Τα Τίρανα «ποντάρουν» στην κούραση και εξάντληση της οικογένειας, πιστεύοντας πως στο τέλος θα δεχτεί τις «υποδείξεις» των εισαγγελικών Αρχών, ώστε να παραλάβει τον νεκρό και να τον κηδεύσει.

Νωρίτερα, την ανάγκη της πλήρους διαλεύκανσης των συνθηκών θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου στο χωριό Βουλιαράτες στην Αλβανία, είχε ζητήσει ο δικηγόρος της οικογένειας του 35χρονου Ευθύμης Ναυρίδης, ο οποίος μετέβη σήμερα στον προϊστάμενο της Eισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις νομικές ενέργειες στις οποίες θα προβεί η οικογένεια.

Όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Ναυρίδης, η οικογένεια του θύματος έχει υποβάλει στην Εισαγγελία Τιράνων αίτημα να παραλάβει τη σορό για την ταφή, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει συζητηθεί.

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος της οικογένειας του 35χρονου ανέφερε: «Η οικογένεια ζητεί την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος, να έχει σαφή και πλήρη ενημέρωση. Ο,τι επαφές γίνονται με την Αλβανία είναι με την Εισαγγελία Τιράνων και συγκεκριμένα με την Εισαγγελία βαρέων εγκλημάτων, με την οποία συνεργαζόμαστε. Από τη στιγμή που ο άνθρωπος είναι Έλληνας υπήκοος, ασφαλώς έχουν και οι ελληνικές αρχές αρμοδιότητα για αυτό έχει επιληφθεί και η Eισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση