HomeHL-9Ο Ανδ. Δασκαλάκης νέος Επιτελάρχης της ΕΛ.ΑΣ.- Παραμένει στον βαθμό του ο Κ. Λαγουδάκης

Ο Ανδ. Δασκαλάκης νέος Επιτελάρχης της ΕΛ.ΑΣ.- Παραμένει στον βαθμό του ο Κ. Λαγουδάκης

Συνεχίζονται οι κρίσεις στους κόλπους της αστυνομίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίζονται οι κρίσεις στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας με το βαθμό των υποστρατήγων.

Όπως αποφάσισε πριν από λίγο το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων της ΕΛ.ΑΣ. στην όχθη της αποστρατείας περνούν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής Χρήστος Παπαζαφείρης, αλλά και ο υποστράτηγος Μανόλης Πλουμής, που υπηρετούσε στη Διεύθυνση της Κρατικής Ασφαλείας στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ..

Και σε αυτές όμως τις κρίσεις, όπως κάθε φορά άλλωστε, σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν αξιωματικοί από την Κρήτη, οι οποίοι υπηρετούν σε νευραλγικές θέσεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως η περίπτωση του υποστράτηγου Ανδρέα Δασκαλάκη, ο οποίος προήχθη στο βαθμό του αντιστρατήγου και τοποθετείται στη θέση του Επιτελάρχη, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Μιχάλη Καραμαλάκη, ο οποίος πλέον είναι ο νέος υπαρχηγός του σώματος.

Ωστόσο στο βαθμό του υποστρατήγου διατηρείται ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, ένας αξιωματικός που διακρίνεται για το ήθος, την ακεραιότητα, αλλά και την αποτελεσματικότητα του από οποιαδήποτε θέση κι αν υπηρετεί.

Η επίσημη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Υπό την Προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου και τη συμμετοχή των Αντιστρατήγων του Σώματος Μιχαήλ Καραμαλάκη και Ζαχαρούλας Τσιριγώτη, συνεδρίασε το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων και έκρινε τους (20) Υποστρατήγους Γενικών Καθηκόντων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα:

Έκρινε προακτέο στο βαθμό του Αντιστρατήγου, για κάλυψη κενής οργανικής θέσης του βαθμού αυτού, τον Υποστράτηγο Ανδρέα Δασκαλάκη.

Έκρινε διατηρητέους τους κατωτέρω Υποστρατήγους:

1. Κωνσταντίνο Σκούμα

2. Κωνσταντίνο Λαγουδάκη

3. Ανδρέα Βασιλόπουλο

4. Νικόλαο Μενεξίδη

5. Φώτιο Δομζαρίδη

6. Νικόλαο Ζησιμόπουλο

7. Παναγιώτη Κορδολαίμη

8. Στυλιανό Βολυράκη

9. Δημήτριο Κρίκα

10. Αχιλλέα Σκανδάλη

11. Γεώργιο Τηλελή

12. Παναγιώτη Ντζιοβάρα

13. Μιλτιάδη Πουρσανίδη

14. Αναστάσιο Μανιάτη

15. Γεώργιο Ψωμά

Έκρινε ευδόκιμα τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους, τους κατωτέρω τέσσερις (4) Υποστρατήγους Γενικών Καθηκόντων της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι προάγονται στο βαθμό του Αντιστρατήγου εκτός οργανικών θέσεων και τους απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου της θέσης που κατείχαν, θα αποστρατευθούν δε ύστερα από τριάντα (30) ημέρες:

1. Χρήστο Παπαζαφείρη

2. Εμμανουήλ Πλουμή

3. Αθανάσιο Μαντζούκα

4. Ιωάννη Τόλια»

Οι κρίσεις θα συνεχιστούν μετο βαθμό των Ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση