HomeΚΡΗΤΗΛ. Αυγενάκης: “Η ΝΔ δεν θα επιτρέψει να ευτελίζουν τη συνταγματική αναθεώρηση”

Λ. Αυγενάκης: “Η ΝΔ δεν θα επιτρέψει να ευτελίζουν τη συνταγματική αναθεώρηση”

Σε συνέντευξη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Εάν η Κυβέρνηση δεν θέλει να ευτελίζει περισσότερο τη θεσμική αυτή διαδικασία θα δείξει πνεύμα συνεννόησης», δήλωσε μιλώντας στο ρ/σ News 24/7 στους 88,6 και στους δημοσιογράφους Έλλη Τριανταφύλλου και Σεραφείμ Κοτρώτσο, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ – Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, και συμπλήρωσε: «Ελπίζω αυτή τη φορά ο κ. Τσίπρας να μην λειτουργήσει σαν αρχηγός μιας παραπαίουσας πολιτικής συμμορίας, αλλά θα κρατήσει υπεύθυνη στάση ως ο Πρωθυπουργός της χώρας.

Ελπίζω στο τέλος να πρυτανεύσει η λογική».

Βασικά σημεία της συνέντευξης:

•Στη διάρκεια της επικείμενης κοινοβουλευτικής συζήτησης θα αναδείξουμε, ως Παράταξη, όλες τις αναγκαίες συνταγματικές αλλαγές για την Ελλάδα που αξίζουμε και όλοι οι βουλευτές θα αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

•Για αυτό, την προσεχή Τρίτη, ο Πρόεδρος της ΝΔ θα δημοσιοποιήσει στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος θα δημοσιοποιήσει τον νέο καταστατικό χάρτη.

•Η ΝΔ έχει επισημάνει από καιρό ότι οι συνθήκες είναι ώριμες στη χώρα μας για μια τολμηρή και ευρεία Συνταγματική Αναθεώρηση.

Για τον λόγο αυτό ήδη από τις αρχές του 2016 ο Πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε στον Αλέξη Τσίπρα να ενταχθούν με συναινετικό τρόπο προς αναθεώρηση όλες οι βασικές προτάσεις της Κυβέρνησης, αλλά και της Αντιπολίτευσης και στη συνέχεια οι πολίτες να αποφανθούν, μέσω των εκλογών, για την κατεύθυνση των αλλαγών.

•Τον Νοέμβριο του 2006 ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο βουλευτής που εισηγήθηκε να ενταχθεί στην αναθεώρηση η αλλαγή του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών. Κανείς από το Κόμμα του κ. Τσίπρα τότε δεν τη συνυπέγραψε. Το παραμύθι της Κυβέρνησης δεν έχει δράκο.

•Είμαστε υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16 και την δημιουργία ιδιωτικών Πανεπιστημίων, όπως και του άρθρου 106 με στόχο να ενισχυθεί η ανάπτυξη με ασφαλές φορολογικό και ασφαλιστικό περιβάλλον και κίνητρα για την οικονομία.

• Άλλο παράδειγμα αποτελεί το άρθρο 103 για τη ενίσχυση της οικονομικής αυτοτέλειας των Δήμων. Αυτό άλλωστε υπηρετεί και η πρόταση μας για την μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στους Δήμους.

•Το άρθρο 110 για την απλοποίηση της διαδικασίας Συνταγματικής Αναθεώρησης πρέπει να αλλάξει, αλλά και το 101 προκειμένου να διασφαλιστεί Συνταγματικά όχι μόνον η αξιολόγηση, αλλά και η αξιοκρατία στο Δημόσιο. Ποιος μπορεί να διαφωνήσει με αυτή την αλλαγή;

•Η σημερινή κυβέρνηση είναι κατώτερη των περιστάσεων. Πρόκειται για μια Κυβέρνηση σκανδάλων. Σας θυμίζω το πρόσφατο σκάνδαλο των κατηγοριών για χρηματισμό Υπουργών και κυβερνητικών στελεχών από τον Σόρος για τη στήριξη της εθνικά επιζήμιας Συμφωνίας των Πρεσπών.

•Έπειτα το σκάνδαλο της αγοράς της ζημιογόνου εταιρείας του κολλητού του κ. Ζάεφ έναντι 4,8 εκατ. ευρώ, το σκάνδαλο της κατασπατάλησης του ποσού των 1,6 δις ευρώ για το προσφυγικό- μεταναστευτικό και των ερευνών που διεξάγει η OLAF, το σκάνδαλο της «εν κρυπτώ» εκχώρησης 10.119 ακινήτων του δημοσίου για 99 χρόνια στο Υπερταμείο, και πιο πρόσφατα το σκάνδαλο της σύμβασης παραχώρησης για την κατασκευή εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο!

Διαφήμιση
Διαφήμιση