HomeHL-WorldΣκόπια: Δικαστήριο «πάγωσε» όλα τα περιουσιακά στοιχεία του VMRO-DPMNE

Σκόπια: Δικαστήριο «πάγωσε» όλα τα περιουσιακά στοιχεία του VMRO-DPMNE

Για πολιτικές διώξεις των διεθνών και ποινικών αρχών που κορυφώνονται κάνει λόγο η αντιπολίτευση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προσωρινή διαταγή για το «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων του εθνικιστικού VMRO-DPMNE έλαβε δικαστήριο των Σκοπίων, γεγονός που αναμένεται ότι θα προκαλέσει νέες εντάσεις στο πολιτικό σκηνικό, σε μια περίοδο που οι διαδικασίες για τη Συνταγματική Αναθεώρηση συνεχίζονται.

Το «πάγωμα» αφορά σε 69 ακίνητα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένου και του κτιρίου που στεγάζεται το VMRO-DPMNE.

«Οι πολιτικές διώξεις των διεθνών και ποινικών αρχών κορυφώνονται», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του VMRO-DPMNE Ιγκόρ Γιανούσεφ, λέγοντας ότι αφότου απέτυχαν με διάφορες πιέσεις, απειλές και εκβιασμούς να διασπάσουν το κόμμα και την παρούσα ηγεσία, πλέον άρχισαν να εφαρμόσουν πιο καταπιεστικές μεθόδους για να εμποδίσουν το κόμμα να κάνει τη δουλειά του.

Ο Ζάεφ, καταγγέλλει το VMRO-DPMNE αποφάσισε να κάνει ένα τελευταίο βήμα και να παίξει το τελευταίο του χαρτί, το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα και το φιλικό προς αυτόν δικαστήριο και να παγώσει την περιουσία του κόμματος.

Η συγκεκριμένη κίνηση έγινε ένα μήνα μετά το δημοψήφισμα. Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, η απόφαση των δικαστών να παγώσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία ελήφθη χωρίς στοιχεία και χωρίς κανένα νομικό έρεισμα.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας και για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό έδαφος, γίνεται δέσμευση της περιουσίας ενός πολιτικού κόμματος της αντιπολίτευσης», αναφέρει το VMRO-DPMNE, καταγγέλλοντας ευθέως τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ για προσπάθεια εκφοβισμού.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση