HomeΚΡΗΤΗΟλοκληρώσεις μελών της Ανοιχτής Δομής Υποστήριξης του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ

Ολοκληρώσεις μελών της Ανοιχτής Δομής Υποστήριξης του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ

Τέλειωσαν την κύρια φάση της θεραπείας τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε ιδιαίτερα ζεστό, οικογενειακό κλίμα, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου η εκδήλωση των Ολοκληρώσεων της Ανοικτής Δομής Υποστήριξης του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Ανοικτή Δομή Υποστήριξης τίμησε τα μέλη της, τα οποία ολοκλήρωσαν την κύρια φάση θεραπείας, ενδυναμώνοντας παράλληλα τα νεότερα μέλη στην προσπάθεια που κάνουν για απεξάρτηση. Σε μια εκδήλωση με τίτλο «Όταν οι άνθρωποι συναντώνται», άνθρωποι με διαφορετικές μορφές εξάρτησης (ναρκωτικά, αλκοόλ, τυχερά παιχνίδια, διαδίκτυο) και μέλη των οικογενειών τους συναντήθηκαν, ένωσαν τις φωνές, τη θεραπευτική εμπειρία και τις δυνάμεις τους, δίνοντας ένα ενιαίο βροντερό μήνυμα, εκείνο της απεξάρτησης. Γιατί όταν οι άνθρωποι συναντώνται, καταθέτουν την αλήθεια τους και επικοινωνούν ουσιαστικά μεταξύ τους, τότε γίνεται εφικτή η αντιμετώπιση κάθε μορφής εξάρτησης. Όταν οι άνθρωποι βιώνουν την ανθρώπινη υπόστασή τους, αποκτούν όλη τη δύναμη που χρειάζονται προκειμένου να ανταπεξέρχονται στις δυσκολίες της ζωής τους και να είναι ευεργετικοί ως προς τον εαυτό τους, την οικογένειά τους και ευρύτερα την κοινωνία.

Η Ανοικτή Δομή Υποστήριξης του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής και θεραπείας (σε ξεχωριστές ομάδες) σε ενήλικες, άνω των 21 ετών, οι οποίοι έχουν κάποιο πρόβλημα εξάρτησης από παράνομες ουσίες (και είναι εργαζόμενοι ή φοιτητές), αλκοόλ, τυχερά παιχνίδια, διαδίκτυο. Παράλληλα, υποστηρίζει και τις οικογένειές τους.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση