HomeΚΡΗΤΗΤο ΠΑΜΕ Ηρακλείου κατά του συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου

Το ΠΑΜΕ Ηρακλείου κατά του συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου

Απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε κινητοποίηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για διαδικασίες «fast track» στη διοργάνωση της εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ που καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στο συνέδριο.

Πιο συγκεκριμένα στη σχετική ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

«Εδώ και εβδομάδες, χιλιάδες εργαζόμενοι σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, δεκάδες εργατικά σωματεία, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες έχουν ριχτεί στη μάχη της ενημέρωσης, της προετοιμασίας και της επιτυχίας της απεργίας στις 14 Νοέμβρη.  Στο νομό μας, τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ προετοιμάζουν πολύμορφα την επιτυχία της.

Τώρα είναι η ώρα για δυναμική  απάντηση των εργαζομένων απέναντι στο νόμο Αχτσιόγλου – Βρούτση.  Ένα νόμο που ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση αποκαλούσε Νόμο-δολοφόνο και πως θα τον καταργούσε άμεσα. ένα νόμο που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και η κυβέρνηση με τον εκάστοτε Υπουργό θα καθορίζει τον κατώτερο μισθό, με κριτήρια την «παραγωγικότητα», την «ανταγωνιστικότητα», την «απασχόληση» και την «ανεργία», δηλαδή όλο το αντιδραστικό πλαίσιο που τσάκισε και τσακίζει τους μισθούς

Αυτό βέβαια δεν απασχολεί την πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, καθώς καταψήφισε την πρόταση 7 σωματείων του νομού για προκήρυξη απεργίας στις 14 του Νοέμβρη για διεκδίκηση ΕΓΣΣΕ στα 751€ μεικτά και υπογραφή κλαδικών συμβάσεων με αυξήσεις, υποχρεωτικά εφαρμοστέες για όλους τους εργαζόμενους, στοιχιζόμενη πίσω από την γραμμή της ΓΣΕΕ.

Αντίθετα συνδικαλιστές της πλειοψηφίας βρήκαν χρόνο να κάνουν συναντήσεις με την Αχτσιόγλου μέσα σε κλίμα αβρότητας και φιλοφρονήσεων, κλείνοντας το μάτι στην Κυβέρνηση και τους ξενοδόχους. Τέτοια φιλοκυβερνητικά συναισθήματα δεν μας εκπλήσσουν σε μία παράταξη όπου όλοι οι καλοί (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ) … χωράνε.

Παράλληλα η πλειοψηφία της Διοίκησης επιταχύνει τις διαδικασίες για πρόωρο και express συνέδριο του Εργατικού Κέντρου με διαδικασίες αντικαταστατικές.

Με λίγα λόγια την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι και τα σωματεία θα δίνουν τη μάχη της απεργίας η πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΚΗ θα δίνει τη μάχη για να διατηρήσει τον συσχετισμό μέσα στο ΕΚΗ υπέρ των συμφερόντων της εργοδοσίας, θα διενεργήσει ένα συνέδριο μακριά από τα προβλήματα και τις ανάγκες των εργαζομένων, ένα συνέδριο ψηφοκαταμέτρησης για την ανακύκλωση του εργατοπατερισμού και των καρεκλών του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, με σωρεία νόθων αντιπροσώπων από σωματεία φαντάσματα που έχουν προκύψει μέσα από την ανοιχτή συνεργασία της πλειοψηφίας του ΕΚΗ με την μεγαλοεργοδοσία και δεν έχουν καμία δράση.

Απόδειξη στο ότι η πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΚΗ δεν θέλει ένα συνέδριο ανοιχτό, δημοκρατικό, χωρίς νόθους αντιπροσώπους, είναι το γεγονός ότι ανακοίνωσε στα τοπικά ΜΜΕ την διεξαγωγή εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης χωρίς απόφαση του ΔΣ του ΕΚΗ κατά παράβαση του καταστατικού του ΕΚΗ. Αρνείται να συγκαλέσει διαπαραταξιακή επιτροπή προκειμένου να ελεγχθούν τα πρακτικά των αρχαιρεσιών των σωματείων, να διασφαλιστεί η νομιμότητα των αντιπροσώπων. Κωλυσιεργεί στην πραγματοποίηση ΔΣ για να συζητηθούν αυτά τα ζητήματα.  Επιμένει στην αντικαταστατική σύγκληση του Συνεδρίου.

Η εργατική τάξη του νομού δεν πρέπει να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια όσο και αν προσπαθούν να την κρατήσουν ναρκωμένη οι εκπρόσωποι των εργοδοτών μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία πρέπει να δώσουν την μάχη για ένα Συνέδριο ανοιχτό, δημοκρατικό που θα συζητήσει τα πραγματικά προβλήματα, ένα συνέδριο υποδομής για την ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, ένα συνέδριο χωρίς νόθους αντιπροσώπους, που θα έχει προκύψει μέσα από διαδικασίες όπως ορίζει το καταστατικό του ΕΚΗ.

Για όλα τα παραπάνω, η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα οργάνωσης και συμπόρευσης στον αγώνα με βάση τα δικά μας ταξικά συμφέροντα. Απευθυνόμαστε σε κάθε τίμιο συνδικαλιστή που κατανοεί ότι χρειάζεται να αλλάξουμε τη σημερινή αρνητική κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Απευθύνουμε κάλεσμα για να φτιάξουμε κίνημα πραγματικό στήριγμα των εργαζομένων να προχωρήσουμε μπροστά και να χτίσουμε μαζικό, δημοκρατικό συνδικαλιστικό κίνημα με ενεργό συμμετοχή των εργαζομένων, ικανό να αντιμετωπίζει μαχητικά τους καπιταλιστές εργοδότες, τα κόμματά τους, τις ιμπεριαλιστικές τους συμμαχίες με την οργάνωση της λαϊκής πάλης, την προώθηση της λαϊκής συμμαχίας ανάμεσα στην εργατική τάξη, τους υπάλληλους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τους φτωχούς αγρότες, τους νέους, τις γυναίκες.

Καλούμε τα σωματεία και τους εργαζόμενους σε μαζική παρουσία στο ΕΚΗ στις 7/11, μέρα της εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης, ώστε να γίνει το Συνέδριο του ΕΚΗ υπόθεση των εργαζομένων του Ηρακλείου. Προσυγκέντρωση των σωματείων στις 5:30 στο Πάρκο Γεωργιάδη».

Διαφήμιση
Διαφήμιση