HomeHL-CultureΝέα μέλη στον Σύνδεσμο Ιστορικών Καφέ Ευρώπης

Νέα μέλη στον Σύνδεσμο Ιστορικών Καφέ Ευρώπης

Στο Καφέ Tommaseo της Τεργέστης σύχναζε ο Ρήγας Φεραίος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Ιστορικό Καφέ Tommaseo, το σημείο όπου αγαπούσε να συχνάζει ο Ρήγας Φεραίος όταν βρισκόταν στην Τεργέστη και το Ιστορικό Καφέ Slavia στην Πράγα είναι τα νεότερα μέλη του EHICA.

Το Καφέ Tommaseo λειτουργεί στην Τεργέστη της Ιταλίας από το 1830. Στο Ιστορικό αυτό Καφέ, σύχναζαν –εκτός των άλλων- ο Ρήγας Φεραίος, ο Τζέιμς Τζόις και ο Ουμπέρτο Σάμπα.

Το Ιστορικό Καφέ Slavia στην Πράγα της Τσεχίας βρίσκεται απέναντι από το εθνικό θέατρο και λειτουργεί από το 1884. Σε αυτό σύχναζαν –μεταξύ άλλων- ο ποιητής Ράινερ Μαρία Ρίλκε, ο Τσέχος συγγραφέας Václav Havel και ο Τσέχος ποιητής, συγγραφέας και ζωγράφος Jiří Kolář.

cafe-slavia

Αρχοντικά και με μεγάλη ιστορία τα δυο νέα Ιστορικά Καφέ που καλωσόρισε ο EHICA ήταν από την ίδρυσή τους σημεία αναφοράς της πόλης τους και φιλοξενούσαν πάντα ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής.

Να υπενθυμίσουμε πως ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης κ. Βασίλης Σταθάκης ταξίδεψε στην Τεργέστη ως επίσημος καλεσμένος στην ίδρυση της «’Ενωσης για την προάσπιση των Ιστορικών Λογοτεχνικών Καφέ» της Ιταλίας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018. Εκεί, παράλληλα με την ομιλία που έκανε με αφορμή την ίδρυση της «’Ενωσης για την προάσπιση των Ιστορικών Λογοτεχνικών Καφέ» Ιταλίας καλωσόρισε στον EHICA και το Ιστορικό Καφέ Tommaseo.

Διαφήμιση
Διαφήμιση