HomeΚΡΗΤΗΣτο Υπουργείο Εργασίας εκπρόσωποι των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Στο Υπουργείο Εργασίας εκπρόσωποι των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Συναντήθηκαν με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εκπρόσωποι των Πρωτοβάθμιων Σωματείων ξενοδοχοϋπαλλήλων Κρήτης μαζί με εκπρόσωπους της Ομοσπονδίας εργαζομένων Επισιτισμού Τουρισμού συναντήθηκαν στις 30 Οκτωβρίου με την Υπουργό Εργασίας κα Έφη Αχτσιόγλου, τον Υφυπουργό κ. Νάσο Ηλιόπουλο, και τον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας κ. Πάνο Κορφιάτη, παρουσία των τοπικών Βουλευτών κ. κ. Θραψανιώτη, Μπαλωμενάκη και  Βαρδάκη.

Πρώτο αίτημα που διατυπώθηκε, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Ηρακλείου, είναι η κατάργηση του Νόμου 3986/11 που έθεσε πλαφόν στην επιδότηση των ανέργων ζητώντας ταυτόχρονα από την Κυβέρνηση στήριξη στους εποχιακά άνεργους αυξάνοντας τους μήνες επιδότησης ανάλογη των μηνών απασχόλησης θέτοντας ταυτόχρονα κίνητρο για την εμφάνιση της αδήλωτης εργασίας.

ksenodoxoypallhloi-ypourgeio

Δεύτερο αίτημα ήταν η ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας που είναι υποχρεωμένος να χορηγεί ο ΟΑΕΔ κατ’ εφαρμογή της ΥΑ.26637/1050/2009 και παράλληλη κοινοποίηση της ερμηνευτικής εγκυκλίου στον ΕΦΚΑ προκειμένου να υποστηριχθούν οι γυναίκες ξενοδοχοϋπάλληλοι οι οποίες μετά από διαπιστώσεις, αν τεκνοποιήσουν στην νεκρά περίοδο, οι εργοδότες τις αντιμετωπίζουν ως εν δυνάμει άνεργες και δεν τους παρέχουν την παραμικρή υποστήριξη.

Τρίτο αίτημα ήταν η κατάργηση του Ν.4387/2016 για το ειδικό καθεστώς απονομής του εφάπαξ παροχών με 20ετή προϋπηρεσία, νόμος ο οποίος δημιούργησε αδικίες και άνιση μεταχείριση αφού πολλοί ξενοδοχοϋπάλληλοι είχαν ήδη υποβάλλει αιτήσεις που τέθηκαν στο αρχείο ή διαπιστώθηκε η έλλειψη ελαχίστων ενσήμων και τους αφαιρέθηκε η δυνατότητα υποβολής αίτησης.

Το τέταρτο αίτημα αφορούσε στη στήριξη ελεγκτικών μηχανισμών προκειμένου να διαπιστώνεται η διαρκής συμμόρφωση των εργοδοτών ως προς την υποχρεωτική κλαδική σύμβαση.

Πέμπτο αίτημα ήταν η ενσωμάτωση των ξενοδοχοϋπαλλήλων στο ηλεκτρονικό σύστημα πληρωμών με τις προϋποθέσεις του ειδικού λογαριασμού και του καταστατικού του τέως ΤΑΞΥ για τις παροχές σε χρήμα, σταματώντας τις δυσμενείς διακρίσεις που υφίστανται οι ασφαλισμένοι ξενοδοχοϋπάλληλοι με πολύμηνες καθυστερήσεις στην απόδοση παροχών σε χρήμα.

Η Υπουργός επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθ’ όλη την ενημέρωση, με επιφύλαξη δεσμεύτηκε να αξιολογηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα τα αιτήματα και να προβεί σε σχετικές απαντήσεις στους αιτούντες.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση