HomeΕΛΛΑΔΑΕπιχείρησαν να πουλήσουν αρχαία νομίσματα μέσω Διαδικτύου

Επιχείρησαν να πουλήσουν αρχαία νομίσματα μέσω Διαδικτύου

Σύλληψη ανδρόγυνου για αρχαιοκαπηλία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νομίσματα της Βυζαντινής περιόδου κατηγορείται ότι επιχείρησε να πουλήσει μέσω του Διαδικτύου ανδρόγυνο, το οποίο συνελήφθη, κατόπιν αστυνομικής επιχείρησης στην Αττική. Πρόκειται για 45χρονους Έλληνες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, με την οποία οδηγούνται ενώπιον εισαγγελέα.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται χθες το πρωί, όταν αστυνομικοί κατάσχεσαν σε κατάστημα εταιρίας ταχυμεταφορών στη Θεσσαλονίκη, τρία δέματα που περιείχαν πέντε νομίσματα, για τα οποία προηγουμένως είχε αναρτηθεί αγγελία πώλησής τους σε σελίδα του Διαδικτύου.

nomismata

Όπως προέκυψε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δύο από τα συγκεκριμένα δέματα ανέγραφαν ως αποστολέα τα στοιχεία του άνδρα και το τρίτο τα στοιχεία της γυναίκας, ενώ επρόκειτο για νομίσματα, που σύμφωνα με γνωμάτευση αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το βράδυ της ίδιας μέρας, αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν στην Αττική τους δύο σαρανταπεντάχρονους, ενώ ακολούθησε έρευνα σε σπίτια και οχήματα που χρησιμοποιούν, κατά την οποία κατασχέθηκαν 16 αρχαία νομίσματα, τα οποία θα αποσταλούν και θα εξεταστούν από την ίδια Εφορεία Αρχαιοτήτων, τέσσερα πιστόλια κρότου λάμψης, τρία περίστροφα (εκ των οποίων δύο κρότου λάμψης), φυσίγγια και σπρέι πιπεριού.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση