HomeHL-WorldΖουν παντρεμένοι εδώ και 80 χρόνια

Ζουν παντρεμένοι εδώ και 80 χρόνια

Το μυστικό ενός επιτυχημένου γάμου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Υπομονή και αντοχή! Αυτό είναι το μυστικό για έναν επιτυχημένο γάμο, όπως αποκαλύπτει ο Μασάο και η Μιγιάκο Ματσουμότο, που είναι το γηραιότερο ζευγάρι στον κόσμο σύμφωνα με το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.

Εκείνος είναι σήμερα 108 ετών και η σύζυγός του μόλις συμπλήρωσε έναν αιώνα ζωής. Τηλεοπτικό συνεργείο τους συνάντησε σε οίκο ευγηρίας στην πόλη Τακαμάτσου, στην δυτική Ιαπωνία, για να τους πάρει μία συνέντευξη, ζητώντας τις συμβουλές τους για το μυστικό ενός μακροχρόνιου έγγαμου βίου.

Ο Μασάο και η Μιγιάκο παντρεύτηκαν το 1937 σε μία λιτή και απέριττη τελετή. Η οικογένειά τους αριθμεί περισσότερα από 60 μέλη και πρόσφατα το ζευγάρι απέκτησε το 25ο δισέγγονό τους!

Η μικρότερη κόρη τους, Χιρόμι Σάτο, θυμάται πως ο πατέρας της ήταν συνήθως αυστηρός και δούλευε πολλές ώρες για να μεγαλώσει την οικογένειά του. Η μητέρα δεν εργαζόταν και είχε επιφορτιστεί με την ανατροφή των παιδιών.

Η Ιαπωνία κατέχει τη δεύτερη θέση παγκοσμίως, όσον αφορά στο προσδόκιμο ζωής, το οποίο είναι στα 84 χρόνια. Πρώτο στη σχετική λίστα, με οριακή διαφορά, είναι το Χονγκ Κονγκ.

newmoney.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση