HomeHL-9Συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης για την στέγη Ανηλίκων Αρρένων Ηρακλείου

Συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης για την στέγη Ανηλίκων Αρρένων Ηρακλείου

Πρωτοβουλία ομάδας γυναικών στο Facebook

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τα Χριστούγεννα και ήδη φορείς και ομάδες, διοργανώνουν εκδηλώσεις για την συγκέντρωση τροφίμων και αγαθών πρώτης ανάγκης που θα δοθούν σε ιδρύματα και οικογένειες που τα έχουν ανάγκη.

Συγκινητική είναι και η κίνηση της ομάδας «Γυναίκες Κρήτης και όχι μόνο… Official Page» που έχει δημιουργηθεί στο facebook.

Η ομάδα των γυναικών, αποφάσισε να συγκεντρώσει χρήσιμα αντικείμενα για τα παιδιά της στέγης Ανηλίκων Αρρένων Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η στέγη φιλοξενεί αγόρια σχολικής ηλικίας από 6 έως 18 ετών και εκτός από παιχνίδια χρειάζονται τρόφιμα μακράς διάρκειας, σεντόνια, ρούχα και είδη προσωπικής υγιεινής.

Μία πολύ συγκινητική κίνηση από μία ομάδα γυναικών, για ένα ίδρυμα που έχει προσφέρει πολλά στην πόλη του Ηρακλείου και έχει επιδείξει αξιόλογο έργο.
Η ανακοίνωση της ομάδας «Γυναίκες Κρήτης και όχι μόνο… Official Page» αναφέρει:

«Αποφασίσαμε σαν ομάδα να μαζέψουμε πράγματα και να βοηθήσουμε την «Στέγη Ανηλίκων Αρρένων Ηράκλειου» οδός Πολυχρονιάδη Κωνσταντίνου 5,στον Μασταμπά.

1
Η Στέγη Ανηλίκων Αρρένων Ηρακλείου, είναι ένας χώρος «ημιαυτόνομης» διαβίωσης, στην οποία ζουν αγόρια σχολικής ηλικίας (6-18 ετών). Πρόκειται για την μοναδική δομή που μπορούν να φιλοξενηθούν αγόρια στο Νομό Ηρακλείου. Η Στέγη, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, λειτουργεί 5 μέρες την εβδομάδα. Τα παιδιά κάθε Σαββατοκύριακο επιστρέφουν στο στενό ή ευρύτερο οικογενειακό τους περιβάλλον, στα πλαίσια της αποιδρυματοποίησης.
Ρωτήσαμε και μάθαμε τις ανάγκες που έχουν αυτή την περίοδο τα αγόρια αυτά. Θα σας γράψω λοιπόν τι χρειάζονται και όποια επιθυμεί μπορεί να βοηθήσει. Τα πράγματα θα τα πάμε σαν ομάδα όχι η καθεμία μόνη της!!»

Οι ανάγκες τους είναι

  • Ρούχα και παπούτσια καινούρια ή μεταχειρισμένα αλλά καθαρά και σε καλή κατάσταση. Για ηλικίες 6-18χρ,μεγάλα και μικρά μεγέθη.
  • Κάλτσες και εσώρουχα ΜΟΝΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ.
  • παντόφλες
  • Είδη προσωπικής υγιεινής (σαμπουάν, αφρόλουτρα,σαπούνια κτλ).
  • Σεντόνια, μαξιλαροθήκες(ΟΧΙ ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ,ΟΧΙ ΠΑΠΛΩΜΑΤΑ).
  • Επιτραπέζια παιχνίδια.
  • Τρόφιμα μακράς διάρκειας.
  • Απορρυπαντικά και χαρτικά.

Συγκέντρωση πραγμάτων από την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου μέχρι και την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου στην Λεωφόρο Ιωνίας 2 στο «παιδικό εργαστήρι έκφραση» και ώρα 11-14:00 καθημερινά ΕΚΤΟΣ Σαββατοκύριακο. Αυτές τις μέρες και ώρες θα μπορείτε να πηγαίνετε εκεί τα πράγματα.Θα σας έχω αφήσει ένα τετράδιο και θα παρακαλούσα όσες πηγαίνετε να γράφετε το ονοματεπώνυμό σας.
✔️Αν κάποια από εσάς θέλει να βοηθήσει και δεν την βολεύει η ώρα ή δεν έχει την δυνατότητα να τα πάει,να επικοινωνήσει μαζί μου.
✔️Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τις κύριες Κατερίνα Ακουμιανάκη και Στέλλα Χατζάκη για την παραχώρηση του χώρου.

Η ομάδα «Γυναίκες Κρήτης και όχι μόνο… Official Page» ξεκίνησε προκειμένου οι γυναίκες να έχουν την δική τους σελίδα και να  ενημερώνονται για τα θέματα που τους απασχολούν.

Δημιουργός της σελίδας είναι η Νάντια Τσακαλάκη, η οποία μιλώντας στο cretapost τόνισε:

31493353_10211422870027452_5149885492661059584_n

«Ήθελα να βοηθήσω με κάποιο τρόπο τις γυναίκες.Ήταν μια επιθυμία μου που έκανα πράξη και νιώθω πολύ περήφανη γι’αυτό. Δεν περίμενα βέβαια με τίποτα μέσα σε 6 μήνες να αριθμεί 31.000 μέλη και να ανεβαίνει καθημερινά.
Ήθελα να έχουν μια ομάδα που να την θεωρούν «δική» τους ομάδα. Να επικρατεί όμορφο,ζεστό κλίμα,να μπορούμε να συζητήσουμε διάφορα θέματα που μας απασχολούν,να ανταλλάσσουμε απόψεις και συμβουλές,να γελάμε να περνάμε όμορφα! Εδώ θέλω να τονίσω ότι η ομάδα μας είναι «κλειστή» ομάδα αυστηρά μόνο γυναικών,όλων των ηλικιών από όλη την Ελλάδα! Κανένας χρήστης του facebook που δεν είναι μέλος μας δεν μπορεί να δει τι συζητάμε εμείς μέσα στην ομάδα. Ακόμα ήθελα να βοηθήσω γυναίκες που είναι στο σπίτι και δεν μπορούν να δουλέψουν λόγω παιδιών και έλλειψης χρόνου να δείξουν την δουλειά τους και να διαφημιστούν μέσω της ομάδας. Φυσικά βοηθάμε όποιο μέλος μας έχει οποιοδήποτε πρόβλημα και υπάρχει μεγάλη αλληλεγγύη μεταξύ μας!»

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα η ομάδα απαριθμεί 31.000 μέλη!!!

1

«Σε γενικές γραμμές περνάμε όμορφα, γελάμε πολύ ,κάνουμε διαγωνισμούς μοιράζοντας όμορφα δώρα και είναι μια ψυχοθεραπεία για όλες μας όλο αυτό!» Τονίζει η κ. Τσακαλάκη

«Ασχολούμαι πολλές ώρες για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στόχος μου είναι η ομάδα να διατηρήσει το επίπεδο αυτό και να συνεχίσουμε έτσι! Να βοηθήσουμε κόσμο όπως το Πάσχα μαζέψαμε τρόφιμα και παιχνίδια όπου πήγαμε στην κίτρινη αποστολή και μοιράστηκαν σε οικογένειες που είχαν ανάγκη.
Τον καιρό αυτό μαζεύουμε για το την «Στέγη Ανηλίκων Αρρένων Ηράκλειου» .
Στο πρόγραμμα είναι μια συνάντηση της ομάδας εδώ στο Ηράκλειο να γνωριστούμε και από κοντά.»

Μία κίνηση που ξεκίνησε για «πλάκα» έχει δώσει αγάπη και συντροφιά σε πολλές γυναίκες στην Κρήτη . Μέσα από την συγκεκριμένη σελίδα αναφέρονται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και αν και δεν γνωρίζονται μεταξύ τους,  η μία δίνει συμβουλές στην άλλη.

Η κ. Τσακαλάκη έχει λάβει πολλά μηνύματα αγάπης και εκτίμησης από ανθρώπους που δεν έχει συναντήσει ΠΟΤΕ!

untitled-2

«Καθημερινά με συγκινούν με τα μηνύματα τους.Το τελευταίο που μου έρχεται στο μυαλό ήταν ένα μήνυμα που έλαβα τις προάλλες. Μια κυρία που πάσχει από κατάθλιψη,μόνη, χωρίς παρέα με πολλά προβλήματα μου είπε πως μέσω της ομάδας έχει βρει ξανά τον εαυτό της.
Χαρακτηριστικά μου έγραψε «με έκανες να ξεχάσω τα προβλήματά μου,μέσω της ομάδας σου βρήκα φίλες και με κάποιες συναντήθηκα και από κοντά,σε ευχαριστώ πολύ».
Με συγκίνησαν άλλες δύο κοπέλες, Ελληνίδες οι οποίες , είναι μετανάστριες στην Γερμανία και μέσω της ομάδας γνωρίστηκαν και συναντήθηκαν εκεί! »

Όπως τονίζει η διαχειρίστρια της σελίδας όλες οι κοπέλες είναι δεκτές…
«Όποια γυναίκα επιθυμεί μπορεί να έρθει στην παρέα μας!
Θέλω να ευχαριστήσω τις φίλες και συνδιαχειρίστριες Φωτεινή Ανδρεαδάκη, Άννα Μανιωράκη,Χριστίνα Μιχελάκη και Βίκυ Κοκάλη για την πολύτιμη βοήθειά τους και τον χρόνο που αφιερώνουν στην ομάδα!»

Διαφήμιση
Διαφήμιση