HomeHL-GreeceΜήνυμα του αρχηγού ΓΕΑ στην Αγκυρα: Πετάμε, μαχόμαστε, νικάμε

Μήνυμα του αρχηγού ΓΕΑ στην Αγκυρα: Πετάμε, μαχόμαστε, νικάμε

2.766 παραβιάσεις έως τον Σεπτέμβριο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μήνυμα προς την Τουρκία, για τις συνεχείς παραβιάσεις, έστειλε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

«Εκείνο που επιδιώκουμε με χαμηλούς τόνους αλλά με αποφασιστικότητα, είναι να πετύχουμε την αποστολή μας, η οποία είναι να πετάμε, να μαχόμαστε και να νικάμε. Και όλα αυτά πάντα με ασφάλεια», τόνισε ο αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, σε δηλώσεις του ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων της πολεμικής αεροπορίας για τον προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ.

«Πετάμε ψηλά, πετάμε μακριά, πετάμε όπου χρειαστεί και είμαστε πάντα δίπλα σας. Αυτό είναι το σύνθημά μας για τους φετινούς εορτασμούς. Αυτό είναι το μήνυμα μας και για τους απέναντι, οι οποίοι το παίρνουν καθημερινά. Το δικό μας μαχητικό θα είναι το τελευταίο που θα προσγειώνεται πάντα», συμπλήρωσε, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιχειρησιακή ικανότητα των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΑ, μέχρι το Σεπτέμβριο του 2018, 1.167 τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη, εκ των οποίων τα 122 ήταν οπλισμένα, πραγματοποίησαν 913 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας, 2.766 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου της Ελλάδας, 25 υπερπτήσεις επί ελληνικού εδάφους, ενώ σημειώθηκαν 72 εικονικές αερομαχίες με ελληνικά αεροσκάφη.

Επιπλέον, μέχρι τον Σεπτέμβριο τα πυροσβεστικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποίησαν 684 εξόδους και συμπλήρωσαν περίπου 1.446 ώρες πτήσεις, ενώ έγιναν 624 αεροδιακομιδές, κατά τις οποίες μεταφέρθηκαν 1.027 ασθενείς. Τέλος, η Πολεμική Αεροπορία έλαβε μέρος σε 113 αποστολές έρευνας και διάσωσης, στις οποίες διασώθηκαν σε συνεργασία και με άλλους φορείς, 165 άτομα.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση