HomeΚΡΗΤΗΛαϊκή Συσπείρωση: Όχι στην ελληνογερμανική συνέλευση

Λαϊκή Συσπείρωση: Όχι στην ελληνογερμανική συνέλευση

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις θέσεις της σχετική με την επικείμενη Ελληνογερμανική Συνέλευση διατυπώνει σε ανακοίνωσή της η περιφερειακή παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση». Πιο συγκεκριμένα στη σχετική ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

«Ο Δήμος Χερσονήσου φιλοξενεί στις 1-3 Νοέμβρη την 8η Σύνοδο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (ΕΓΣ).

Τη σύνοδο συνδιοργανώνουν – στηρίζουν οι κεντρικές Ενώσεις Δήμων και Περιφερειών Ελλάδας (ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ), η Περιφέρεια Κρήτης και ενώσεις Γερμανών επιχειρηματιών.

Οι ΚΕΔΕ – ΕΝΠΕ πρωτοστάτησαν το 2010 στην ίδρυση της ΕΓΣ, ικανοποιώντας  το αίτημα ελληνικών και γερμανικών επιχειρηματικών ομίλων, για διείσδυση σε δραστηριότητες Δήμων και Περιφερειών της χώρας μας.

Στις συνόδους συζητάνε εμπειρίες ενίσχυσης της «επιχειρηματικότητας» στην τοπική κρατική διοίκηση των δύο χωρών. Τόσο με άμεσες επενδύσεις του κεφαλαίου – ιδιωτικοποιήσεις τομέων δράσης, όσο και με πρακτικές εμπορευματοποίησης υπηρεσιών που θεωρούνταν «κοινωφελείς» και καλύπτουν στοιχειώδεις λαϊκές ανάγκες.

Συζητάνε για επενδύσεις στην ενέργεια, στα νερά, στα απορρίμματα, στην κατάρτιση και εξειδίκευση κύρια σε τουριστικά επαγγέλματα, στη διαχείριση προσφύγων και μεταναστών –θυμάτων των πολεμικών συγκρούσεων που προκαλούν- σε μορφές συνεργασίας και κοινής δράσης επιχειρήσεων.

Στόχος τους είναι όχι μόνο να ανοίξουν νέα πεδία δράσης και κερδοφορίας για το κεφάλαιο, αλλά και να αφαιρέσουν, να … «απελευθερώσουν» περισσότερα κρατικά και ευρωπαϊκά κονδύλια (προϊόν της φοροληστείας εργατικών λαϊκών στρωμάτων) από την κάλυψη λαϊκών αναγκών, ώστε να τα κατευθύνουν άμεσα στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων.

Η Ελληνογερμανική Συνέλευση αποτελεί απόδειξη ότι οι Δήμοι, οι Περιφέρειες και το ελληνικό κράτος συνολικά, οι αστικές πολιτικές δυνάμεις, δεν ενδιαφέρονται για τα συμφέροντα του λαού.

Τα θυσιάζουν για να στηρίξουν την «επιχειρηματικότητα» και την «ανταγωνιστικότητα» της ελληνικής πλουτοκρατίας στις κοινές μπίζνες της με ξένα κεφάλαια, πότε γερμανικά, πότε κινέζικα, πότε ρώσικα, πότε ισραηλίτικα και πάνω απ’ όλα βέβαια αυτή την περίοδο, με τα αμερικάνικα.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θυσίαζαν τόσα χρόνια όλες οι προηγούμενες και η σημερινή ελληνική κυβέρνηση, την διεκδίκηση αποζημιώσεων για τις καταστροφές και τα θύματα του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου από το γερμανικό κράτος. Για να μη διαταραχτούν οι σχέσεις του ελληνικού κεφαλαίου με το γερμανικό κεφάλαιο.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Κρήτης καλεί τους εργαζόμενους της Κρήτης, να απαιτήσουν από τους Δήμους, τις Περιφέρειες στην Κρήτη κι όλης τη χώρας, όχι μόνο να αντιδράσουν και να απέχουν από την Ελληνογερμανική Συνέλευση, αλλά και να σταματήσουν κάθε δράση στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων».

Διαφήμιση
Διαφήμιση