HomeHL-GreeceΠροκαλεί ο Τούρκος υπουργός Άμυνας

Προκαλεί ο Τούρκος υπουργός Άμυνας

«Δεν θα απεμπολήσουμε δικαιώματα σε Αιγαίο, Κύπρο και Ανατολική Μεσόγειο»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε εκ νέου προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίς τόνισε την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να μην υποχωρήσει στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο στην Κύπρο, όποιο και να είναι, το λέμε καθαρά ότι δεν πρόκειται να απεμπολήσουμε τα δικαιώματά μας που απορρέουν από πρακτικές του διεθνούς δικαίου στη βάση συμφωνιών και από το δίκαιο», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός σε ομιλία τουστην ημερίδα του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Τουρκίας.

«Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε το δίκαιο και τα δικαιώματα της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ δεν πρόκειται με κανένα τρόπο να υποχωρήσουμε σε αυτό, το έχουμε ξεκαθαρίσει με κάθε τρόπο στους συνομιλητές μας και θα συνεχίσουμε να το ξεκαθαρίζουμε. Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα γι αυτό και θα συνεχίσουμε να τα λαμβάνουμε», σημείωσε ο Ακάρ.

Πριν από λίγες ημέρες ο Τούρκος υπουργός, σε συνέντευή του στο πρακτορείο Anadolu, είχε διαμηνύσει ότι η Τουρκία δε θα ανεχτεί οποιαδήποτε τετελεσμένα γεγονότα από την ελληνική πλευρά στο Αιγαίο ή τη Μεσόγειο και δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε ελληνική παρέμβαση στις τουρκικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Παράλληλα, είχε εξαπολύσει νέες απειλές κατά της Ελλάδας όχι μόνο για τα 12 μίλια χωρικών υδάτων, αλλά και για την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο.

Είχε αναφέρει, ακόμη ότι κανένα σχέδιο δεν είναι εφικτό στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς την εμπλοκή της Τουρκίας και του ψευδοκράτους στη βόρεια Κύπρο,

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση