HomeΚΡΗΤΗΣυγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την Ελληνογερμανική Συνέλευση

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την Ελληνογερμανική Συνέλευση

Αύριο Πέμπτη σε Ηράκλειο και Χερσόνησο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ακύρωση της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στο Ηράκλειο ζητούν με ανακοίνωση τους τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας N.E Ηρακλείου.
Ως γνωστόν πρόκειται να πραγματοποιηθεί από 1 έως 3 Νοέμβρη στη Χερσόνησο.

Μάλιστα θα πραγματοποιηθούν Συγκεντρώσεις Διαμαρτυρίας και  πορεία την ΠΕΜΠΤΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΗ 2018
• 4:30μμ πλατεία Ελευθερίας Ηράκλειο
• 7:00μμ Χερσόνησος, ξεν. Lyttos Beach

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Να ΑΚΥΡΩΘΕΙ η απαράδεκτη “ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ” που με ευθύνη ορισμένων αυτοδιοικητικών και κόντρα στη θέληση του Ελληνικού και του Κρητικού Λαού πρόκειται να πραγματοποιηθεί από 1 έως 3 Νοέμβρη στη Χερσόνησο.

Το Μάιο του 2010 εν μέσω της, άνευ όρων, παράδοσης της χώρας, η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου υπογράφει με την Α. Μέρκελ το «Σύμφωνο Ελληνογερμανικής Συνεργασίας» με τρείς πυλώνες την «Ελληνογερμανική Συνέλευση», το «Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον» και το «Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας».

Όλα αυτά παρουσιάζονται ως χείρα βοηθείας από την Γερμανία ενώ όμως στην ουσία πρόκειται για εργαλεία διείσδυσης και υφαρπαγής πλουτοπαραγωγικών πηγών και ανθρώπινου δυναμικού προς ενίσχυση της Γερμανικής οικονομίας με σκοπούς:

1. Να ελέγξει η Γερμανική κυβέρνηση μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας και την ενέργεια, υποδομές, πολιτιστικούς θησαυρούς, διαχείριση απορριμμάτων κλπ). Είναι χαρακτηριστική η προκλητική ενέργεια του κ. Φούχτελ (υφυπουργού!!! για θέματα Ελλάδας – παγκόσμια πρωτιά) να αποστείλει το Σεπτέμβρη του 2014, οκτασέλιδο ερωτηματολόγιο εκ μέρους της «Ελληνογερμανικής Συμμαχίας» σε Δήμους και Περιφέρειες, ζητώντας να μάθει την ακριβή σύσταση του πληθυσμού όπως τα περιουσιακά στοιχεία των ΟΤΑ

2. Να αποδυναμωθεί η ιστορική μνήμη του ελληνικού λαού και να εξουδετερώσουν τη διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Έχουμε υποχρέωση να σταματήσουμε αυτά τα σχέδια. Σήμερα που ο πόλεμος διεξάγεται με οικονομικά και πολιτικά μέσα μόνο μια ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ μπορεί να σταματήσει τα σχέδια τους.

Η 8η «Ελληνογερμανική …συνέλευση πραγματοποιείται 3 μέρες μετά την ιστορική επέτειο του ΟΧΙ και βλέπουμε ορισμένες από τις «πατριωτικές» δυνάμεις του τόπου να στηρίζουν την διεξαγωγή της. Ο πατριωτισμός κάποιων αιρετών της Κρήτης περιορίζεται μόνο στην μιλιταριστική φιέστα των παρελάσεων, αλλά ουδέποτε και σε καμία περίπτωση δεν διεκδικεί μια στοιχειώδη συνέπεια απέναντι στην ιστορική μνήμη.

Την δικαίωση δηλαδή των χιλιάδων πεσόντων στα μαρτυρικά χρόνια της κατοχής, με την διεκδίκηση των Γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων, αντί να νομιμοποιεί και να καλεί στην κατάπτυστη τόσο σε περιεχόμενο όσο και σε απώτερο σκοπό «Ελληνογερμανική Συνέλευση».

Αντιθέτως η ιστορία του δοσιλογισμού επαναλαμβάνετε.

Η N.E Ηρακλείου της Λαϊκής Ενότητας πιστή στον αγώνα για την κατάργηση της Μνημονιακής αποικιοκρατίας καλεί:
1. Όλους τους πολίτες στο συλλαλητήριο διαμαρτυρία έξω από τον χώρο της «Ελληνογερμανικής Συνέλευσης» στην Χερσόνησο.
2. Το Λαό σε άρνηση συνεργασίας με προγράμματα αναθεώρησης της ιστορικής μνήμης που θα λειτουργήσουν ως Δούρειος Ίππος προκειμένου να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη και την ιστορική μνήμη.
3. Το Σύνολο του Ελληνικού Λαού να κρατήσουμε άσβεστο το πάθος για δικαίωση της Χώρας μας και των αγώνων της κατά του Φασισμού μέσω της καταβολής των οφειλομένων αποζημιώσεων από Γερμανικής πλευράς. Η χώρα καταστρέφετε για δεύτερη φορά γιατί έπρεπε να δανείζεται αφ’ ενός για την ανασυγκρότηση και αφ’ ετέρου για την εξυπηρέτηση προπολεμικών δανείων. Σημειωτέον πως τα προπολεμικά δάνεια της Γερμανίας «διαγράφτηκαν».
Τέλος καλούμε τους πατριώτες και δημοκράτες όλης της Κρήτης να δώσουν δυναμικά & μαζικά το παρόν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας & πορεία την Πέμπτη 1η Νοέμβρη, στην πλ. Ελευθερίας στο Ηράκλειο στις 4:30 μμ. & στη συνέχεια, στις 7:00 μμ να κατευθυνθούμε όλοι/ες μαζί στη Χερσόνησο στο ξενοδοχείο LyttosBeach, όπου θα πραγματοποιηθεί η επαίσχυντη Ελληνογερμανική Συνέλευση και με αίτημα την ακύρωσή της.
Στο μπλόκ της Ν.Ε. Ηρακλείου της ΛΑ.Ε. στις εκδηλώσεις για την ακύρωση της κατάπτυστης «Ελληνογερμανικής συνέλευσης»!!! θα συμμετέχουν επίσης οι σ. Παναγιώτης Λαφαζάνης γραμματέας του Π.Σ. της ΛΑ.Ε. και Νίκος Χουντής ευρωβουλευτής και μέλος του Π.Σ. της ΛΑ.Ε.

Όλοι/ες στις Συγκεντρώσεις Διαμαρτυρίας και την πορεία
ΠΕΜΠΤΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΗ 2018
• 4:30μμ πλατεία Ελευθερίας Ηράκλειο
• 7:00μμ Χερσόνησος, ξεν. Lyttos Beach

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ – ΑΠΑΙΤΩ ΔΙΑΚΙΩΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ!
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ
Λέμε ΟΧΙ στην οικονομική εκμετάλλευση και την λεηλασία του πλούτου της Ελλάδας προς όφελος του γερμανικού κεφαλαίου.
Λέμε ΟΧΙ στην αποικιοποίηση της Ελλάδας
Λέμε ΟΧΙ στην ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση