HomeΕΛΛΑΔΑΜητσοτάκης: Από το 2006 είχα αναλάβει πρωτοβουλία αναθεώρησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών

Μητσοτάκης: Από το 2006 είχα αναλάβει πρωτοβουλία αναθεώρησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών

«Τότε, κανένας από το κόμμα του κ. Τσίπρα δεν υπέγραψε την πρότασή μου»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ΝΔ, με ανακοίνωσή της, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Facebook και το Twitter, υπενθυμίζουν ότι ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν εκείνος που είχε εισηγηθεί την αναθεώρηση του άρθρου 86, περί ευθύνης υπουργών, ήδη από το 2006.

Η αντίδραση της ΝΔ ήρθε μετά την επίθεση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του συριζα, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δεν επιθυμεί να συμμετέχει στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης, για να μην αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Η ΝΔ ωστόσο διαμηνύει πως δεν θα ψηφίσει τώρα την αναθεώρηση του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών, αλλά ότι θα το αναθεωρήσει η ίδια ως κυβέρνηση, κατηγορώντας το κυβερνητικό κόμμα ότι δείχνει όψιμο ενδιαφέρον και αρνούμενη να μπει σε αυτή τη διαδικασία αναθεώρησης.

Έγραψε σχετικά ο κ. Μητσοτάκης στα social media: «Ο κ. Τσίπρας είπε σήμερα πως δεν επιθυμώ να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Ως συνήθως, λέει ψέματα. Το 2006 ανέλαβα πρωτοβουλία αναθεώρησης του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών. Τότε, κανένας από το κόμμα του κ. Τσίπρα δεν υπέγραψε την πρότασή μου».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανακοίνωσή του ανέφερε: «Ο κ. Τσίπρας, εκτός από την ψυχραιμία του, έχει απωλέσει πια και τη μνήμη του. Του τη φρεσκάρουμε. Τον Νοέμβριο του 2006 ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο βουλευτής που εισηγήθηκε να ενταχθεί στην αναθεώρηση η αλλαγή του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών. Κανείς από το κόμμα του κ. Τσίπρα δεν τη συνυπέγραψε.

Τον Μάιο του 2014 ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε ως “άκαιρη” την πρόταση αναθεώρησης της κυβέρνησης Σαμαρά και λίγους μήνες μετά έριξε την κυβέρνηση συμπράττοντας με τη Χρυσή Αυγή, τον Πάνο Καμμένο και τον Φώτη Κουβέλη. Το έπραξε, μάλιστα, εργαλειοποιώντας την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας που θέλει σήμερα να αλλάξει. Τον Ιανουάριο του 2016 αρνήθηκε να απαντήσει στην πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για μια γενναία και συναινετική αναθεώρηση την οποία θα στήριζαν από κοινού κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

Και έτσι φτάσαμε στον Οκτώβριο του 2018 με τον κ. Τσίπρα να επιδιώκει να ευτελίσει ακόμη και την αναθεώρηση του Συντάγματος, μήπως και αποκρύψει για λίγες μέρες την αποσύνθεση της κυβέρνησής του και τις δημόσιες αλληλοκατηγορίες των υπουργών του ότι χρηματίζονται. Συστήνουμε στον κ. Τσίπρα ψυχραιμία και λίγη υπομονή. Σε λίγους μήνες από σήμερα, η ευρεία συνταγματική αναθεώρηση που χρειάζεται ο τόπος θα συντελεστεί. Και εξυπακούεται ότι μετά τις εκλογές η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα συμπεριλάβει και κάποιες από τις αυτονόητες προτάσεις που υιοθέτησε όψιμα ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως την αλλαγή του άρθρου 86».

Το Μαξίμου από την πλευρά του επιμένει στην κατηγορία πως η ΝΔ θέλει να αποφύγει την αναθεώρηση του άρθρου 86, αναφέροντας: «Δεν χρειαζόταν να ξεκινήσουν από το 2006 για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα στη Νέα Δημοκρατία. Αρκούσε μία παραδοχή: η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλουν τη Συνταγματική Αναθεώρηση, γιατί φοβούνται την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Ο λαός τους κρίνει και, για κακή τους τύχη, τους έχει πάρει χαμπάρι».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση