HomeHL-GreeceΈρευνες για κρυφούς λογαριασμούς Παπαντωνίου και στη Γαλλία

Έρευνες για κρυφούς λογαριασμούς Παπαντωνίου και στη Γαλλία

Αντιδρά ο Γιάννος στο άνοιγμά τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Γαλλία προσανατολίζονται τώρα οι έρευνες των αρχών για τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου, αφού λόγω της γαλλικής υπηκοότητας του, ο κατηγορούμενος φέρεται ότι είχε και εκεί λογαριασμούς, για τους οποίους προέβαλε αντιρρήσεις να ανοιχθούν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι γι’ αυτόν τον λόγο οι ανακριτές διαφθοράς απέστειλαν αίτημα δικαστικής συνδρομής στη Γαλλία, ενώ επιδίωξη τους είναι να λάβουν κατάθεση και από τον πρώην πρόεδρο της κατασκευάστριας εταιρίας των φρεγατών Μισέλ Ζοσεράν. Ο τελευταίος έχει υποστηρίξει στο παρελθόν ότι για την επίμαχη σύμβαση του εκσυγχρονισμού των φρεγατών χρηματίστηκαν αξιωματούχοι, «δείχνοντας» τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου. Ωστόσο, αμέσως μετά από αγωγή του κ. Παπαντωνίου, ο Ζοσεράν είχε καταδικαστεί για συκοφαντική δυσφήμιση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέρα από την ανυπαρξία στοιχείων για τον τρόπο απόκτησης των χρημάτων που βρέθηκαν στους λογαριασμούς του Γιάννου, και την απολογία του επιχειρηματία που μίλησε για τα 2,8 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα, οι ανακριτικές αρχές στάθηκαν και σε ένα ακόμη σημείο για να οδηγήσουν τον πρώην υπουργό στη φυλακή.

Παρά τους ισχυρισμούς του Γιάννου Παπαντωνίου, στη δικογραφία φέρονται να υπάρχουν έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο πρώην υπουργός και η σύζυγος του επιχείρησαν να μπλοκάρουν το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών τους στην Ελβετία. Και ενώ στην Ελλάδα συναίνεσαν για το άνοιγμα τους, Ελβετός δικηγόρος που εκπροσωπούσε την κ. Κουράκου, υποστήριξε ενώπιον της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας της Βέρνης ότι δεν υπάρχει συναίνεση ενώπιον των ελληνικών αρχών.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση