HomeΕΛΛΑΔΑΣεισμός στη Ζάκυνθο: Ισχυρός μετασεισμός 5,6 Ρίχτερ

Σεισμός στη Ζάκυνθο: Ισχυρός μετασεισμός 5,6 Ρίχτερ

Το επίκεντρο εντοπίστηκε στα 46 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του νησιού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 17:12 στη θαλάσσια περιοχή της Ζακύνθου. Ο νέος σεισμός εντάσσεται στο πλαίσιο της μετασεισμικής ακολουθίας του κυρίως φαινομένου των 6,6 Ρίχτερ, που έπληξε την περιοχή πριν λίγα 24ωρα.

Το εστιακό βάθος του ισχυρού μετασεισμού ήταν στα 10 χιλιόμετρα, ενώ το επίκεντρο εντοπίστηκε στα 46 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του νησιού του Ιονίου.

Ο νέος ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας.

Πριν την εκδήλωση της σεισμικής δόνησης των 5,6 Ρίχτερ, είχαν σημειωθεί αρκετοί μικρότεροι σεισμοί μεγέθους άνω των 4 Ρίχτερ. Πιο συγκεκριμένα, στις 16:35 σημειώθηκε σεισμός 4,2 Ρίχτερ και νωρίτερα είχαν καταγραφεί δονήσεις μεγέθους 4,7 και 4,6 Ρίχτερ, ενώ το πρωί, είχε καταγραφεί ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,4 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή.

Ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, δήλωσε στο protothema.gr ότι «οι δύο μετασεισμοί των 5,4 Ρίχτερ το πρωί και των 5,6 Ρίχτερ το απόγευμα, ισοδυναμούν με ενέργεια σεισμού 5,9 Ρίχτερ». Ως εκ τούτου, ο καθηγητή Γεωλογίας εξήγησε ότι ο τωρινός είναι ο ισχυρός μετασεισμός που περίμεναν οι επιστήμονες, ώστε να εκτονωθεί η ενέργεια στο πεδίο. Μετά τα 5,6 Ρίχτερ στις 17:12, οι επιστήμονες εμφανίζονται πιο ήσυχοι σε σχέση με την εξέλιξη του φαινομένου.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση