HomeHL-9Διπλή αεροδιακομιδή για ένα μωράκι και έναν ηλικιωμένο άνδρα

Διπλή αεροδιακομιδή για ένα μωράκι και έναν ηλικιωμένο άνδρα

Κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες αρχές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διπλή αεροδιακομιδή ολοκληρώθηκε με επιτυχία το μεσημέρι στο Ηράκλειο, καθώς ένα βρέφος τριών μηνών έπρεπε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας και ένας άνδρας 65 ετών από τη Σαντορίνη έπρεπε να νοσηλευθεί στην καρδιολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Για τα δύο περιστατικά κινητοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και οι αρμόδιες αρχές, ώστε οι δύο αεροδιακομιδές να ολοκληρωθούν με επιτυχία και οι ασθενείς να φτάσουν στον προορισμό τους με ασφάλεια.

Το μωράκι που αντιμετωπίζει οφθαλμολογικό πρόβλημα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από το ΠΑΓΝΗ στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» του Ηρακλείου και επιβιβάστηκε σε αεροσκάφος με προορισμό την Αθήνα προκειμένου να νοσηλευθεί σε εξειδικευμένο οφθαλμολογικό τμήμα Νοσοκομείου Παίδων στην πρωτεύουσα.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, με το ίδιο μέσο είχε φτάσει στο Ηρακλείου, προερχόμενος από τη Σαντορίνη, ο 65χρονος άνδρας με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα που δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί στις ιατρικές δομές του νησιού. Ο ασθενής διασωληνωμένος παρελήφθη από το ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ για την περαιτέρω νοσηλεία του.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση