HomeHL-SportsO Mάνος… ξελάσπωσε τον Ολυμπιακό, νίκησε 1-0 τον Απόλλωνα με γκολ στο 90′

O Mάνος… ξελάσπωσε τον Ολυμπιακό, νίκησε 1-0 τον Απόλλωνα με γκολ στο 90′

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ο Ολυμπιακός έπαιξε με τη φωτιά απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης και το γεγονός ότι δεν… κάηκε το οφείλει στον Δημήτρη Μάνο.
Ο νεαρός στράικερ με γκολ στο 90ο λεπτό έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» για τους Πειραιώτες, υπογράφοντας έτσι την πολύ δύσκολη αλλά συνάμα σημαντική νίκη τους με 1-0 σκορ στον αγώνα της ομάδας του με την «ελαφρά ταξιαρχία», που διεξήχθη στο Καραϊσκάκη για την 8η αγωνιστική της Super League.
Έτσι, έστω και με αυτόν τον αγχωτικό τρόπο, η ομάδα του Πέδρο Μάρτινς επέστρεψε στις νίκες μετά από τρία παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα, φτάνοντας τους 16 βαθμούς, την ώρα που το -μαχητικό κι απόψε- συγκρότημα του Μαντζουράκη παρέμεινε στον πυθμένα της βαθμολογίας χωρίς πόντο.
Αρνητικός πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο α’ βοηθός, Γιώργος Χριστάκογλου, ο οποίος στο πρώτο μέρος έκοψε λανθασμένα ως οφσάιντ δύο φάσεις του Ολυμπιακού καθώς και μια καθαρή φάση για γκολ του Απόλλωνα στο δεύτερο ημίχρονο, με τον παίκτη του μάλιστα να ξεκινά πίσω από τη σέντρα.
Ο Απόλλωνας έπαιξε άμυνα στο μισό γήπεδο, με όλους τους παίκτες πίσω από την μπάλα στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, γεγονός που δυσκόλεψε πάρα πολύ τους γηπεδούχους. Ο Ολυμπιακός δεν είχε καθαρόαιμο επιθετικό, κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην κάνει φάσεις στην περιοχή της «Ελαφράς Ταξιαρχίας».

Με τους Ποντένσε και Ναουέλ εκτός αγώνα στα πρώτα 45 λεπτά, τον Χριστοδουλόπουλο να κινείται στο αριστερό άκρο και τον Φορτούνη να έχει ημιτελείς προσπάθειες, η πειραϊκή ομάδα δεν έβρισκε ρυθμό και συνεργασίες. Έτσι η εστία του Χουάντερσον απειλήθηκε ελάχιστα στο πρώτο μέρος, στο οποίο διατηρήθηκε το 0-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ανέβασε το ρυθμό, ενώ η είσοδος των Νάτχο, Φετφατζίδη έκανε τους γηπεδούχους ακόμη πιο επιθετικούς.
Μάλιστα ο «Φέτφα», όπως στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, έτσι κι απόψε σπατάλησε σπάνια ευκαιρία για να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του στο 60΄, όταν βρέθηκε απέναντι στον Χουάντερσον αλλά τελείωσε τη φάση με κακό πλασέ.

Νωρίτερα (54΄) οι Ναουέλ και Κονέ είχαν διεκδικήσει την μπάλα στην περιοχή, ο Αργεντινός βρέθηκε στο έδαφος αλλά ο Ζαχαριάδης έδειξε «παίζετε».

Τελικά, το «μονότερμα» του Ολυμπιακού καρποφόρησε στο 90΄, όταν ο Μάνος μετά από φάση διαρκείας έγινε αποδέκτης της μπάλας, και όντας με πλάτη στην εστία έκανε το σουτ, πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ, που λύτρωσε την ομάδα του.

Κίτρινες: Βούκοβιτς, Κούτρης – Γκίνο, Λούκιτς


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς):
 Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Μπουχαλάκης (75΄ Μάνος), Καμαρά (58΄ Νάτχο), Φορτούνης, Ναουέλ (58΄ Φετφατζίδης), Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλος.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Ματζουράκης):
 Χουάντερσον, Στάθης, Κύργιας (68΄ Τζανετόπουλος), Λούκιτς, Οριουέλα, Γκίνο, Κονέ, Ντ΄ Ούρσο, Ακόστα (75΄ Ζοάο Αλμέιδα), Τριάδης, Σικαμπάλα (79΄ Ναδάλες).

Διαφήμιση
Διαφήμιση