HomeHL-WorldΙνδονησία: Εντοπίζονται σοροί στη θάλασσα μετά τη συντριβή του Boeing 737

Ινδονησία: Εντοπίζονται σοροί στη θάλασσα μετά τη συντριβή του Boeing 737

Το πρωί της Δευτέρας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι σοροί έξι επιβατών ανασύρθηκαν από τη θαλάσσια περιοχή της Τζακάρτα στην Ινδονησία, ενώ τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να επιχειρούν μετά τη συντριβή του Boeing 737 της εταιρείας Lion Air, το πρωί της Δευτέρας.

2

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 189 άτομα, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά, όταν, για άγνωστους προς το παρόν λόγους, εξαφανίστηκε από τα ραντάρ, 13 λεπτά μετά την απογείωσή του, και προσέκρουσε ανοικτά της νήσου Ιάβας. Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της επιχείρησης, τα πτώματα των έξι επιβατών οδηγήθηκαν σε νοσοκομείο στη Τζακάρτα.

3

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ακριβής θέση του σκάφους δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα, με τους διασώστες να έχουν εντοπίσει τμήματα από την ουρά της ατράκτου. Όπως ανέφερε, οι έρευνες θα συνεχιστούν για τουλάχιστον επτά μέρες ακόμη, με τις αρχές να εκτιμούν ότι δεν υπάρχει κανένας επιζών. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, στην πτήση επέβαιναν και τουλάχιστον 23 κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

«Δεν τολμάμε να πούμε τι συνέβη, ακόμη» ανέφερε ο Edward Sirait, ο γενικός διευθυντής της Lion Air στο πρακτορείο ειδήσεων. «Είμαστε μπερδεμένοι σχετικά με το γιατί, επειδή είναι καινούργιο αεροσκάφος». Σε ανακοίνωσή της, η ιδιοκτήτρια εταιρεία γνωστοποίησε πως τόσο ο πιλότος όσο και ο συγκυβερνήτης του ήταν ιδιαίτερα έμπειροι, έχοντας συνολικά 11.000 ώρες πτήσης. Ο επικεφαλής της ινδονησιακής υπηρεσίας ασφάλειας μεταφορών δεν μπόρεσε να διευκρινίσει τους λόγους για τους οποίους συνετρίβη το αεροσκάφος και τόνισε πως πρέπει να αναμένουμε τον εντοπισμό των μαύρων κουτιών.

Ειδικοί ασφαλείας αναφέρουν πως σχεδόν όλα τα ατυχήματα τέτοιου είδους συμβαίνουν λόγω ενός συνδυασμού παραγόντων και είναι σπάνιες οι φορές που η έρευνα καταλήγει σε έναν και μόνο παράγοντα. Το αεροσκάφος που κατέπεσε, ωστόσο, είχε παρουσιάσει τεχνικό πρόβλημα στο παρελθόν, το οποίο είχε αντιμετωπίσει βάσει της προβλεπόμενης διαδικασίας, δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας.

«Το αεροσκάφος αυτό είχε πετάξει στο παρελθόν από την Ντενπασάρ στην Τσενκαρένγκ (στη Τζακάρτα). Υπήρχε αναφορά για ένα τεχνικό πρόβλημα, το οποίο λύθηκε βάσει της προβλεπόμενης διαδικασίας» δήλωσε ο Έντουαρντ Σιράιτ στους δημοσιογράφους, αρνούμενος να διευκρινίσει τη φύση του προβλήματος.

newpost.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση