HomeΚΡΗΤΗΕρώτηση Σωκράτη Βαρδάκη για τις παράνομες ελληνοποιήσεις κηπευτικών

Ερώτηση Σωκράτη Βαρδάκη για τις παράνομες ελληνοποιήσεις κηπευτικών

Αποτελεί μεγάλη «πληγή» για Έλληνες παραγωγούς και καταναλωτές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το φαινόμενο των παράνομων ελληνοποιήσεων αποτελεί μεγάλη «πληγή» για Έλληνες παραγωγούς και καταναλωτές, αναδεικνύει με ερώτησή του ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα σε έλεγχους που πραγματοποίησαν οι ελεγκτές τροφίμων του τμήματος Ποιοτικού και Φυτουγειονομικού Ελέγχου της ΔΑΟΚ της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά δεσμεύτηκαν και καταστράφηκαν κηπευτικά αγνώστου προελεύσεως.

Το γεγονός αυτό, της εισαγωγής κηπευτικών (κυρίως ντομάτας) από χώρες όπως η Αλβανία, η FYROM, η Τουρκία, το Μαρόκο, η Πολωνία κλπ χωρίς «ταυτότητα» έχει εγείρει ανησυχίες στους παραγωγούς της Κρήτης οι οποίοι καταγγέλλουν παράνομες ελληνοποιήσεις και διοχέτευση στην αγορά κηπευτικών αμφιβόλου ποιότητας και προέλευσης ως ελληνικά.

Επειδή η επισήμανση αποτελεί την ταυτότητα των προϊόντων και διασφαλίζει την ιχνηλασιμότητα τους και αποτρέπει τις ελληνοποιήσεις, ο κ. Σωκράτης Βαρδάκης ερωτά τον Υπουργό για τον προγραμματισμό ώστε να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι, σχετικά με τις απαιτήσεις των διατάξεων της Ενωσιακής και Εθνικής νομοθεσίας ως προς την επισήμανση στις εισαγωγές κηπευτικών προϊόντων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση