HomeHL-9Αυγενάκης: O νόμος και η τάξη πρέπει να εφαρμοστούν σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους τομείς χωρίς εξαιρέσεις

Αυγενάκης: O νόμος και η τάξη πρέπει να εφαρμοστούν σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους τομείς χωρίς εξαιρέσεις

Ο γραμματέα ΠΕ της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου μιλάει στο cretapost

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μέχρι το τέλος της βδομάδας αναμένεται να ανακοινωθεί η προσωπικότητα που θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία για την θέση του περιφερειάρχη της Κρήτης στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Το παραπάνω τόνισε, σε συνέντευξη που έδωσε εφ’ όλης της ύλης στο cretapost και την δημοσιογράφο Κατερίνα Μποτζάκη, ο γραμματέας ΠΕ της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε πως την ίδια ώρα γίνεται μία πολύ προσεκτική καταγραφή των περιπτώσεων που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι – εκ νέου ή για πρώτη φορά – σε μεγάλους δήμους της χώρας ενώ αναφέρθηκε και στον δήμο Ηρακλείου επαναλαμβάνοντας πως η ΝΔ δεν στηρίζει την υποψηφιότητα του Βασίλη Λαμπρινού.

«Για τον δήμο Ηρακλείου τα πράγματα είναι απολύτως ξεκάθαρα. Δεν θα στηρίξουμε ξανά την υποψηφιότητα του κ. Λαμπρινού. Ειπώθηκαν κάποια πράγματα που, ενδεχομένως, ενόχλησαν κάποιους, ωστόσο εμείς είπαμε αλήθειες. Μπορεί ο τρόπος να μην τους άρεσε – να ήταν κάπως ωμός ή απότομος για κάποιους – αλλά η αλήθεια είναι αυτή που κερδίζει στον χρόνο.

Εμείς προχωράμε με απόλυτο σεβασμό στο έργο που έχει παραχθεί από ορισμένους – δυστυχώς ελάχιστους –συνεργάτες του κ. Λαμπρινού.

Πολύ σύντομα θα έχουμε και σε αυτόν τον τομέα συγκεκριμένες επιλογές. Ήδη αναζητούμε προσωπικότητες με φιλελεύθερο πρόσημο που θα ηγηθούν το ψηφοδέλτιο που θα στηρίξει η ΝΔ», επεσήμανε σχετικά ο κ. Αυγενάκης.

Παράλληλα ο γραμματέας ΠΕ της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου υπογράμμισε πως η Νέα Δημοκρατία είναι αντίθετη με τον «Κλεισθένη», εξηγώντας του λόγους τονίζοντας πως «πρέπει ν’ αλλάξει η κουλτούρα στην τοπική αυτοδιοίκηση και δεν μπορεί να είναι έρμαιο του κεντρικού κράτους ενώ ο δημόσιος λειτουργός δεν πρέπει να νιώθει επαίτης».

«Δεν μπορεί να υπάρχουν Ρουβίκωνες»

Από την συζήτηση δεν θα μπορούσε να λείπει τα όσα έχουν συμβεί τελευταία στην χώρα με «πρωταγωνιστή» τον Ρουβίκωνα με πρόσφατο παράδειγμα την «κατάληψη» στη Φιλοσοφική του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε πως ο νόμος και η τάξη πρέπει να εφαρμοστούν σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους τομείς χωρίς εξαιρέσεις.

«Δεν μπορούν να υπάρχουν Ρουβίκωνες και να νομίζουν πως με τον τρόπο και την συμπεριφορά τους μπορούν να επιβληθούν με δικούς τους κανόνες και αξίες. Όχι, δεν γίνεται αυτό. Αν θέλουμε θεσμούς που θα λειτουργούν και θα προστατεύουν τους πολίτες νομίζω ότι πρέπει να λειτουργήσουν σωστά και σύμφωνα με τους νόμους», επεσήμανε σχετικά ο κ. Αυγενάκης.

Νόμος Παρασκευόπουλου: «Έχουν αδειάσει οι φυλακές»

Την αντίθεση της ΝΔ για το νόμο Παρασκευόπουλου επανέλαβε για μία ακόμα φορά ο Λευτέρης Αυγενάκης λέγοντας παράλληλα πως υπάρχει και μία σύγχυση στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη καθώς άλλα λέει η υπουργός κι άλλα η υφυπουργός.

«Στο νόμο Παρασκευόπουλου έχουμε το εξής παράδοξο: Μία διαρχία στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Η μεν κ. υπουργός αντιλαμβάνεται τα πράγματα λίγο πιο αριστερά διότι θεωρεί ότι όλα πάνε καλά και ο νόμος Παρασκευόπουλου έχει λειτουργήσει ευνοϊκά. Η δε υφυπουργός της η κ. Παπακώστα θεωρεί ότι ο νόμος Παρασκευόπουλου δεν έχει λειτουργήσει θετικά.

Θα μας πει κάποιος τι συμβαίνει με το νόμο Παρασκευόπουλου και τι ακριβώς λέει η ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης;», αναφέρει ο κ. Αυγενάκης ενώ παράλληλα τονίζει πως «Εμείς από την πλευρά μας λέμε ότι ο νόμος Παρασκευόπουλου θα καταργηθεί άμεσα.

Κανένας βαρυποινίτης δεν θα μπορεί να επίκειται σε αυτές τις διαδικασίες αποφυλάκισης για την αποσυμφόρηση των φυλακών. Εξάλλου οι φυλακές έχουν αδειάσει κι όμως ο συγκεκριμένος νόμος συνεχίζει να ισχύει».

ΒΟΑΚ και Ενεργειακή διασύνδεση της Κρήτης

Για απουσία σοβαρού σχεδιασμού έκανε λόγο ο Λευτέρης Αυγενάκης ως προς τα σοβαρά έργα της Κρήτης όπως ο ΒΟΑΚ και η Ενεργειακή διασύνδεση του νησιού.

Ως προς τον ΒΟΑΚ ο κ. Αυγενάκης τόνισε πως ο υπουργός Υποδομών κ. Σπίρτζης συνεχώς δίνει ημερομηνίες και ραντεβού τα οποία πέφτουν στο… κενό υπογραμμίζοντας πως για τη ΝΔ είναι προσωπική δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο σωστός σχεδιασμός του ΒΟΑΚ.

«Για τη ΝΔ όταν  μιλάμε για ΒΟΑΚ εννοούμε από τη Σητεία μέχρι το Καστέλι Κισσάμου. Αποτελεί προσωπική δέσμευση του κ. Μητσοτάκη ο ΒΟΑΚ όπου θα τρέξουμε όλοι ταχύτατα για να ολοκληρωθούν οι μελέτες ώστε να ξεκινήσουμε να βρούμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία – καθώς κρατικά χρήματα δεν υπάρχουν – όπως γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Με χρονοδιαγράμματα και διαφάνεια κι όχι με μισόλογα και ραντεβού που ποτέ δεν υλοποιούνται», επεσήμανε σχετικά ο κ. Αυγενάκης.

Ως προς την Ενεργειακή διασύνδεση της Κρήτης ο κ. Αυγενάκης τόνισε πως αποτελεί μονόδρομο η υλοποίησή της ωστόσο θα πρέπει να γίνει με γοργούς ρυθμούς και με σχεδιασμό.

Τέλος, ο γραμματέας ΠΕ της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε πως η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ θα είναι ισχυρή ενώ ο ίδιος θα συνεχίσει να πολιτεύεται στο Ηράκλειο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση