HomeHL-PsilaΠρωτοφανές κύμα αντίδρασης στο «μαύρο» του Mega

Πρωτοφανές κύμα αντίδρασης στο «μαύρο» του Mega

Ηθοποιοί, δημοσιογράφοι και παρουσιαστές λένε το δικό τους «αντίο»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παρά το γεγονός ότι έχει περάσει ήδη ένα εικοσιτετράωρο, τα μηνύματα για το «μαύρο» στο Mega συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Το αρχικό σοκ για την εικόνα που καλύφθηκε από το μαύρο χρώμα, για τη διακοπή εκπομπής σήματος και για το οριστικό κλείσιμο, το διαδέχτηκε ένα συνονθύλευμα αναμνήσεων από όλους όσοι είτε ξεκίνησαν την καριέρα τους στο κανάλι είτε έζησαν τις καλύτερες στιγμές τους. Ακόμη κι αν οι σταθμοί που ακολούθησαν ήταν άλλοι, η ανάμνηση του Μεγάλου Καναλιού ήταν αυτή που ενεργοποίησε την κατάθεση των συναισθημάτων τους.

Από τα ξημερώματα της Κυριακής λίγο μετά τις 2.00 θαρρείς και οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων αποπειράθηκαν να κρατήσουν ζωντανό αυτό που κάποιοι άλλοι έκλεισαν. Και η δύναμη αλλά και η αντίδραση του κόσμου συνεχίζεται ακόμη και αυτές τις ώρες με αμείωτη ένταση. Από την Ελενα Ακρίτα, τη Φρόσω Ράλλη, τη Ρούλα Κορομηλά, τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και το Γρηγόρη Αρναούτογλου, από το Φώτη Σεργουλόπουλο, τη Φαίη Σκορδά, το Γιώργο Λιάγκα και το Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, από τη Ντορέττα Παπαδημητρίου, τη Σίσσυ Χρηστίδου, το Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, τον Ακη Πετρετζίκη, τη Ναταλία Γερμανού και δεκάδες τηλεθεατές, όλοι κατέθεσαν αναμνήσεις, πολλά ευχαριστώ και εξέφρασαν την πικρία τους για όλους όσοι ευθύνονται για τη μοιραία κατάληξη του Μεγάλου Καναλιού. Προς το παρόν όσοι επιθυμούν να βλέπουν τις σειρές του Mega μπορούν να το κάνουν μέσω των συνδρομητικών πλατφορμών, οι οποίες εφόσον δεν έλαβαν εντολή από το ΕΣΡ συνεχίζουν να μεταδίδουν το πρόγραμμά του μέχρι νεωτέρας.

Εντωμεταξύ, το βράδυ της Κυριακής η έκπληξη ήλθε από τον ΑΝΤ1. Με ένα συγκινητικό και γενναιόδωρο βίντεο, ο σταθμός του Αμαρουσίου αποχαιρέτησε τον μεγάλο ανταγωνιστή αφιερώνοντάς του μερικές φράσεις, ενδεικτικές του τι σημαίνει να σε σέβονται και να σε αναγνωρίζουν οι αντίπαλοι… «29 χρόνια πριν ξεκινήσαμε μαζί, 29 χρόνια πορευτήκαμε πλάι – πλάι, αλλά και ο ένας απέναντι στον άλλο, ανταγωνιστήκαμε, συνεργαστήκαμε, κερδίσαμε, χάσαμε. Όλα στο πρόγραμμα. Mega θα λείψεις σε όλους. Mega σε ευχαριστούμε όλοι. ΑΝΤ1». Ένα δείγμα τηλεοπτικού πολιτισμού, σπάνιο στην εποχή μας.

Ο ξεχωριστός αποχαιρετισμός του ΑΝΤ1 στο Mega και τους ανθρώπους του

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=C6pSea8oLlQ

Οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες. Γιατί μπορεί το «μαύρο» να είναι πλέον μη αναστρέψιμο, ωστόσο αυτό που μονοπωλεί το ενδιαφέρον είναι η δημοπρασία της «ταινιοθήκης» του καναλιού για την οποία ενδιαφέρονται πολλοί τηλεοπτικοί μνηστήρες. Οποιος την αποκτήσει, εξασφαλίζει σίγουρη τηλεθέαση και μία πολύ γερή βάση μυθοπλασίας η οποία δείχνει να αντέχει στο χρόνο.

Εδώ φυσικά «κολλάει γάντι» ένα υπέροχο tweet μεταξύ των πολλών που γράφτηκαν με αφορμή το «μαύρο» στο hashtag #mega_telos: «Πού ‘σαι μωρή Ντάλια, να πάρεις το Μέγκα». Ελα ντε…

Μόλις έπεσε το μαύρο στις τηλεοπτικές οθόνες, οι άνθρωποι του Mega, έστω κι αν είναι τώρα εκτός σταθμού, έγραψαν το δικό τους αντίο μέσω των social media.

«Σε ευχαριστώ για όλα. Ήσουν το σπίτι μου…μαζί σου έκανα τα όνειρα μου πραγματικότητα…αντίο για πάντα», έγραψε στο Instagram ο Γιώργος Καπουτζίδης.

mega1

Ευγνώμων για όσα έζησε στο σταθμό δήλωσε ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, που αρνείται να αφαιρέσει το σταθμό από την τηλεόρασή του. «Υπάρχει στην καρδιά μου και στις αναμνήσεις μου», έγραψε στο instagram.

mega2

Με μεγάλη στενοχώρια αποχαιρέτησε τo Mega ο Νίκος Χατζηνικολάου, που ευχήθηκε να διασωθεί το αρχείο του σταθμού, ενώ εξέφρασε τη στήριξή του στους ανέργους.

mega3

«Τίποτα δεν τελειώνει, όλα αλλάζουν μορφή» έγραψε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, υπενθυμίζοντας ότι η συχνότητα μπορεί να σταμάτησε να εκπέμπει, όμως το Mega ήταν οι άνθρωποι, οι εργαζόμενοι, οι δημιουργοί και οι θεατές, που είναι ακόμη εδώ.

mega4

«MEGA ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΑ!!!», έγραψε μεταξύ άλλων ο Γρηγόρης Αρναούτογλου.

mega5

«Αντίο MEGA μου…Ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ζωής μου είναι πάντα συνδεδεμένο μαζί σου», έγραψε η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου.

mega6

«Η ζωή αλλάζει δίχως να κοιτάζει τη δικιά σου μελαγχολία», έγραψε στο «αντίο« της η Σμαράγδα Καρύδη.

mega7

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση