HomeCity Guide«Να σου πω, παιδί μου, τι έγινε» ομιλία της ιστορικού Κατερίνας Αναγνωστάκη

«Να σου πω, παιδί μου, τι έγινε» ομιλία της ιστορικού Κατερίνας Αναγνωστάκη

Η ομιλία εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ΕΦΝΗ παρουσιάζει στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού (Μονής Αγκαράθου 9), την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου στις 19.00 την ομιλία της ιστορικού Κατερίνας Αναγνωστάκη,
«Να σου πω, παιδί μου, τι έγινε»: μας ενδιαφέρει η προσωπική μαρτυρία στην διδασκαλία της ιστορίας; Το παράδειγμα του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου.

Η ομιλία εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και θα προσεγγίσει το θέμα της χρήσης των προφορικών προσωπικών μαρτυριών ως πηγών για την ιστορία του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Κατερίνα Αναγνωστάκη έχει σπουδάσει Ιστορία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, όπου είναι σήμερα υποψήφια διδάκτορας. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα έρχονται από την σύγχρονη ιστορία και επικεντρώνονται στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, στα ζητήματα μνήμης και στην διδακτική της ιστορίας. Επαγγελματικά ασχολείται με την ιστορική έρευνα και την εκπαίδευση ενηλίκων.
Η τρέχουσα έρευνα στην οποία συμμετέχει αφορά την ιστορία των Εβραίων της Κρήτης.

«Όπως σε όλες τις δράσεις που φιλοξενούνται στον Κοινωνικό Χώρο, η είσοδος είναι δωρεάν. Η προαιρετική συνεισφορά σε συσκευασμένα τρόφιμα και είδη παντοπωλείου, για την ενίσχυση της δράσης των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών (Κοινωνικό Παντοπωλείο και Συσσίτιο – «Φαγητό με την Αγάπη μας») των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού, που στηρίζουν άτομα και οικογένειες σε οικονομική δυσπραγία και αποκλεισμό, είναι πάντοτε ευπρόσδεκτη.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση