HomeΕΛΛΑΔΑΜε δάκρυα στα μάτια υποδέχθηκαν οι εργαζόμενοι στο control του Mega το «μαύρο»

Με δάκρυα στα μάτια υποδέχθηκαν οι εργαζόμενοι στο control του Mega το «μαύρο»

Οι τελευταίες στιγμές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις 2:08 τη νύχτα η Digea διέκοψε το σήμα του τηλεοπτικού σταθμού Mega, μετά από 29 χρόνια λειτουργίας.

Το «μαύρο» στο Mega υποδέχθηκαν στο control του τηλεοπτικού σταθμού, στον έβδομο όροφο των εγκαταστάσεων στην οδό Μεσογείων, τεχνικοί και δημοσιογράφοι με δάκρυα στα μάτια.

Το iefimerida κατέγραψε τη νύχτα συγκινητικές στιγμές στις εγκαταστάσεις της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ.

Στις 12 τα μεσάνυχτα οι τεχνικοί έβαλαν στις οθόνες ένα ρολόι που ουσιαστικά μετρούσε τα τελευταία λεπτά του Mega στον τηλεοπτικό αέρα και ένα τρέιλερ που έλεγε «μετράμε στιγμές».

Λίγο μετά προβλήθηκε ένα ακόμη συγκινητικό βίντεο διάρκειας 8 λεπτών, με τις σημαντικότερες στιγμές του προγράμματος του καναλιού.

Στις 2:08 τη νύχτα, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει η Digea κατόπιν εντολής του ΕΣΡ, διέκοψε το σήμα. Αρκετοί από τους εναπομείναντες εργαζόμενους τη στιγμή του «μαύρου» ξέσπασαν σε κλάματα.

Τις τελευταίες ώρες πριν την διακοπή του σήματος, ο σταθμός μετέδιδε την αγαπημένη τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του ενενήντα «Οι απαράδεκτοι».

Το ενδιαφέρον των χρηστών του διαδικτύου για τις τελευταίες στιγμές του τηλεοπτικού σταθμού είναι ιδιαίτερα μεγάλο, κατακλύζοντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυρίως με δηλώσεις συμπαράστασης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι για πολλές ώρες το hastang #mega_telos ήταν το πιο δημοφιλές στο twitter.

Σημειώνεται ότι το Mega Channel συνεχίζει να εκπέμπει κανονικά από τις πλατφόρμες της καλωδιακής τηλεόρασης. Μάλιστα, για αρκετούς μήνες ο σταθμός μεταδίδοντας επαναλήψεις των τηλεοπτικών σειρών της ταινιοθήκης του, συνέχισε να καταγράφει υψηλά νούμερα τηλεθέασης.

«Πολιτικό παρασκήνιο πίσω από το μαύρο»

Αρκετοί εργαζόμενοι του Mega έχουν υποστηρίξει ότι πίσω από το «μαύρο» στο Mega υπάρχει έντονο πολιτικό παρασκήνιο και πως το Μέγαρο Μαξίμου είχε μεθοδεύσει την σημερινή του κατάληξη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη από την προεκλογική περίοδο του 2015 είχε στοχοποιήσει τον τηλεοπτικό σταθμό με στόχο την απαξίωση του, ενώ είχε κηρύξει και «εμπάργκο» στην εκπομπή «Ανατροπή». Ο ίδιος ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Θανάσης Καρτερός, σε άρθρο του στην Αυγή, στις 11 Ιουλίου του 2018, είχε προκαλέσει αίσθηση, όταν απαντώντας σε άρθρο του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη, είχε γράψει: «Μα λέει ότι ως συνωμότες, σκευωροί, παρακράτος, είμαστε ανίκανοι.

Εξανίστασαι μαϊμουδικώς, ή όχι; Εμείς ανίκανοι βρε μπουνταλά; Που σπρώξαμε στη χρεοκοπία τον Ψυχάρη σου και σε λουκέτο το Mega σου;».

Στο παρελθόν, μπροστά στο επαπειλούμενο λουκέτο στο Mega και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, με αναρτήσεις του στο Facebook πανηγύριζε, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Πάντως, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς σε συνέντευξη του στις 5 Οκτωβρίου, είχε υποστηρίξει πως το «μαύρο» στο Mega είναι «επιχειρηματική απόφαση», χωρίς ωστόσο να εξηγεί από πού αντλεί αυτήν την βεβαιότητα, και χωρίς επίσης να εξηγεί για ποιον λόγο η κυβέρνηση δεν μεσολάβησε ποτέ για να σωθεί η επιχείρηση, όπως έκανε με άλλες επιχειρήσεις.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση