HomeCity GuideΣυνέδριο για τα Ζητήματα μεθοδολογίας της έρευνας στις κοινωνικές επιστήμες

Συνέδριο για τα Ζητήματα μεθοδολογίας της έρευνας στις κοινωνικές επιστήμες

Απευθύνεται σε νέους ερευνητές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το 24ο Συνέδριο Πανελλήνιο Εντατικό Σεμινάριο-Συνέδριο για νέους ερευνητές «Ζητήματα μεθοδολογίας της έρευνας στις κοινωνικές επιστήμες» θα γίνει στη Πανεπιστημιούπολη Γάλλου στο Ρέθυμνο στις 2, 3 και 4 Νοεμβρίου.

Το συνέδριο διοργανώνεται από το Εργαστήριο Κοινωνικής Ανάλυσης και Εφαρμοσμένης Κοινωνικής Έρευνας του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Τo σεμινάριο – συνέδριο αποτελεί ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό θεσμό που προάγει στην πράξη την κριτική γνώση, τη ριζοσπαστική εκπαίδευση και την συσσώρευση επιστημονικής γνώσης μέσα από οριζόντιες συνεργασίες μεταπτυχιακών φοιτητών, υποψηφίων διδακτόρων, νέων ερευνητών και πανεπιστημιακών.

poster-2

Το Συνέδριο-Σεμινάριο φέτος περιλαμβάνει πέντε παράλληλες ομάδες εργασίας με εισηγήσεις και συζητήσεις γύρω από τα εξής αντικείμενα:

‘Νεώτερη και σύγχρονη κοινωνική θεωρία’

‘Προφορικές μαρτυρίες και  βιογραφικές αφηγήσεις: σύγχρονες εξελίξεις και προκλήσεις στην προφορική ιστορία και τη βιογραφική προσέγγιση’

‘Αθλητισμός και σώμα στις κοινωνικές επιστήμες: διακρίσεις, ταυτότητες, σχέσεις εξουσίας’

‘Συλλογική δράση, κοινωνικά κινήματα, εργασία και συνδικάτα’ και

‘Μετανάστευση, κινητικότητα, συνύπαρξη και αποκλεισμός’.

Στις ολομέλειες του συνεδρίου θα λάβουν χώρα δύο θεματικά πάνελ:

‘Ευάλωτες ζωές:  εθνογραφίες, εναλλακτικές δημοσιότητες και συναισθήματα’ και ‘Η εξέλιξη της βιογραφικής αφηγηματικής έρευνας στην Ελλάδα: προκλήσεις και προοπτικές’.

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ:

http://sociology.soc.uoc.gr/ekaeke/wp-content/uploads/2018/10/fylladio-1.pdf

Διαφήμιση
Διαφήμιση