HomeΚΡΗΤΗΕκδήλωση του Εργατικού Κέντρου για τις συντάξεις χηρείας

Εκδήλωση του Εργατικού Κέντρου για τις συντάξεις χηρείας

Με ομιλητή τον εργατολόγο Γιώργο Ρωμανιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, εκφράζοντας την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή του στις ορφανικές οικογένειες και στον αγώνα τους για την τροποποίηση του άρθρου 12 του Ν. 4387/ 2016, που αφορά στις συντάξεις χηρείας, διοργανώνει σε συνεργασία με τον Σύλλογο Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α εκδήλωση με Κεντρικό Ομιλητή τον εργατολόγο – νομικό Γεώργιο Ρωμανιά.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Οκτωβρίου, στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου ηρακλείου.

Ο Εργατολόγος και νομικός Γιώργος Ρωμανιάς αναμένεται να ενημερώσει τα μέλη του συλλόγου ΑΞ.Ι.Α αλλά και τα μέλη ορφανικών οικογενειών που θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση για το άρθρο 12 ν.4387/2016, που αφορά στις συντάξεις χηρείας. Επίσης θα κάνει ειδική αναφορά στο ασφαλιστικό και στο συνταξιοδοτικό, αναλύοντας «πώς επηρέασαν και πως θα συνεχίζουν να επηρεάζουν τις ζωές μας οι νόμοι 4387/2016, 4472/2017 και 4488/2017».

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων ν. Ηρακλείου, η Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας, η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κρήτης, η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης, ο Σύλλογος Αποστράτων Λιμενικού Σώματος Κρήτης & Δωδεκανήσων, ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας ν. Ηρακλείου «Ο ΤΑΛΩΣ», η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος και η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού / Παράρτημα ν. Ηρακλείου.

Το ΕΚΗ βρίσκεται δίπλα στις συζύγους των θανόντων, πολλές εκ των οποίων είναι μητέρες ανήλικων τέκνων, που βρίσκονται εγκλωβισμένες στον νόμο Κατρούγκαλου, που αφορά στις συντάξεις χηρείας.

Όπως επανειλημμένα έχει επισημάνει ο Πρόεδρος του ΕΚΗ, συναδ Στελιος Βοργιάς, πρόεκιται για έναν νόμο, «αισχρό και άδικο», που στην ουσία  «τιμωρεί» τις συζύγους των θανόντων.

Το ΕΚΗ καλεί για μία ακόμα φορά την κυβέρνηση να πάρει πίσω τον ‘’τερατώδη’’ αυτό νόμο που βάζει ‘’θηλιά στο λαιμό’’ σε χιλιάδες συζύγους  και τις αφήνει στο περιθώριο χωρίς να λαμβάνουν σύνταξη. Καλεί τον νομοθέτη να σκύψει πάνω από το σοβαρό αυτό ζήτημα, που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες των θανόντων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση