HomeΚΡΗΤΗΣτο πλευρό των μαθητών οι γονείς τους

Στο πλευρό των μαθητών οι γονείς τους

Χαιρετίζουν τη μαθητική κινητοποίηση της ερχόμενης Δευτέρας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στους δρόμους κατεβαίνουν την ερχόμενη Δευτέρα οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στο Ηράκλειο, συμμετέχοντες με αποφάσεις των μαθητικών κοινοτήτων στις κινητοποιήσεις που διοργανώνονται για τα οξυμένα προβλήματα της εκπαίδευσης.

Με αφορμή την κινητοποίηση αυτή, οι γονείς των μαθητών δηλώνουν τη συμπαράστασή τους και απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στη διοργάνωση.

Σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Κρήτης επισημαίνονται χαρακτηριστικά τα εξής:

«Η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Κρήτης καλεί όλους τους γονείς να στηρίξουν έμπρακτα στις 29 Οκτώβρη τους δίκαιους αγώνες των μαθητών, που επιλέγουν στις δύσκολες αυτές συνθήκες να αντιδράσουν στη βαρβαρότητα που ζουν καθημερινά μέσα και έξω από το σχολείο, διεκδικώντας το δικαίωμα τους στη μόρφωση και τη ζωή.

Τα προβλήματα που βιώνουν κάθε χρόνο γίνονται και περισσότερα. Τα χιλιάδες εκπαιδευτικά κενά, τα 27άρια και 28άρια τμήματα, οι καταργήσεις ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, το Νέο Λύκειο που ετοιμάζει η κυβέρνηση με άπειρες εξετάσεις για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καταργώντας στην ουσία τη γενική παιδεία και εντείνοντας τα βάρη στις τσέπες των γονιών με τα εξοντωτικά φροντιστήρια, οι τραγικές ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή, οι άθλιες κτιριακές συνθήκες των σχολείων, η συνολική υποβάθμιση της μόρφωσης με τη μείωση της διδακτέας ύλης σε πολλά βασικά μαθήματα, είναι αυτά που παρακινούν τα παιδιά μας να βγαίνουν στους δρόμους. Έχουν καταλάβει πως το μέλλον τους είναι χωρίς προοπτική, με τεράστια αδιέξοδα.

Εμείς οι γονείς, παίρνουμε θέσεις μάχης μαζί με τα παιδιά μας και παλεύουμε για ένα σχολείο όπου ο μαθητής θα μαθαίνει τους βασικούς νόμους κίνησης της Φύσης και της Κοινωνίας, θα αναπτύσσει κριτική ικανότητα, θα αναπτύσσει όλες τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντα του, θα αντιλαμβάνεται τη θέση του στη φυσική και την κοινωνική πραγματικότητα ώστε να μπορεί να παρεμβαίνει και να την αλλάζει.

Διεκδικούμε:

  • Παιδεία αποκλειστικά δημόσια και πραγματικά δωρεάν.
  • Σχολείο με σύγχρονες υποδομές, να σταματήσει το αίσχος των containers, για σχολικές μεταφορές που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες, για μόνιμο/οργανικό προσωπικό στην καθαριότητα των σχολείων, για τραπεζοκόμους, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους και σχολικούς φύλακες.
  • Προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών.
  • Δικαιώματα στην εκπαίδευση των παιδιών με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και ανάγκες.
  • Πλήρη δημόσια υγειονομική κάλυψη των παιδιών, ελεύθερο χρόνο και τις απαραίτητες υποδομές αθλητισμού, πολιτισμού, ασφαλών παιδικών χαρών στις γειτονιές.
  • Βάζουμε φραγμό στα σχέδια για ένα Λύκειο-εξεταστικό κέντρο που θα αγχώνει ακόμα περισσότερο τα παιδιά μας, θα μας αναγκάζει να βάζουμε ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για φροντιστήρια.
  • Παλεύουμε ενάντια στα ναρκωτικά και σε όλες τις εξαρτήσεις.

Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών από διευθυντές σχολείων και ορισμένους καθηγητές, με διάφορες απειλές όπως το χάσιμο της εκδρομής, απουσίες κτλ.

Καλούμε όλες τις ενώσεις, τους συλλόγους γονέων, τους εκπαιδευτικούς, τα σωματεία των εργαζομένων σε κάθε κλάδο, να μπουν στον αγώνα.

29 Οκτώβρη όλοι στο πλάι των μαθητών στις κινητοποιήσεις που έχουν αποφασίσει τα συλλογικά τους όργανα, τα Συντονιστικά σε κάθε νομό, τα 15μελή και τα 5μελή συμβούλια».

Διαφήμιση
Διαφήμιση