Συνεχίζεται σήμερα το πρωί η εκδίκαση της υπόθεσης του φονικού, που έλαβε χώρα τον Οκτώβρη του 2016 στις Πατσίδες Ηρακλείου με θύμα έναν 69χρονο και δράστη έναν 67χρονο γνωστό Ηρακλειώτη λογιστή. Εκτιμάται ότι σήμερα η δίκη θα ολοκληρωθεί και θα εκδοθεί απόφαση.

Η δίκη ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Νεαπόλεως με την ακροαματική διαδικασία να πραγματοποιείται μέσα σε κλίμα έντασης μέχρι αργά το απόγευμα, καθώς συγγενικά πρόσωπα και των δύο πλευρών είχαν κατακλύσει το χώρο.

Υπενθυμίζεται ότι η αιματηρή συμπλοκή των δύο ανδρών είχε σημειωθεί το πρωί της 20ης Οκτωβρίου 2016 στο σπίτι του 67χρονου.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ίδιου, το θύμα με καταγωγή από τα Ανώγεια, του χτύπησε την πόρτα ζητώντας ένα ποτήρι νερό και λέγοντας ότι αναζητούσε κάποιον άνδρα άγνωστο στον 67χρονο. Οι δύο άνδρες μπήκαν στο εσωτερικό του σπιτιού και όταν ο καθηγητής έστρεψε την πλάτη του για να ετοιμάσει ένα κέρασμα στον φιλοξενούμενο – σύμφωνα πάντα με τα όσα είπε ο ίδιος στις αρχές – δέχθηκε την επίθεση του θύματος.

Στη συνέχεια ακολούθησε μια άγρια συμπλοκή μεταξύ τους, με τους δύο άνδρες να αλληλοτραυματίζονται με μαχαίρι. Ο άνδρας από τα Ανώγεια σωριάστηκε αιμόφυρτος στο πάτωμα και ο 67χρονος ειδοποίησε ο ίδιος τις αρχές για όλα όσα είχαν συμβεί.

Και οι δύο είχαν τότε μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου με τον 69χρονο να υποκύπτει στα τραύματά του λίγο μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί.

Ο 67χρονος φερόμενος ως δράστης είχε αποφυλακιστεί τον Μάιο του 2017 με τις δικαστικές αρχές να του επιβάλλουν περιοριστικούς όρους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση