Στο Δικαστήριο Νεάπολης πρόκειται να ξεκινήσει σήμερα Πέμπτη η δίκη για τον θάνατο μετά από τροχαίο δυστύχημα του 18χρονου Μανόλη Γερομαρκάκη, μια υπόθεση που έφτασε μέχρι και το γραφείο του πρωθυπουργού, μετά από επιστολή της μητέρας του θύματος.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί το βράδυ της 29ης Ιουλίου 2013, όταν ο άτυχος 18χρονος κινούνταν στο επαρχιακό δίκτυο της περιοχής της Νεάπολης οδηγώντας το δίκυκλό του. Από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας ερχόταν ένα περιπολικό με επιβαίνοντες δύο αστυνομικούς, όταν ξαφνικά στον δρόμο πετάχθηκε ένας ηλικιωμένος άνδρας. Προκειμένου να αποφύγει τον πεζό ο οδηγός του περιπολικού έκανε ελιγμό με αποτέλεσμα να βρεθεί στο αντίθετο ρεύμα και να ανακόψει την πορεία του 18χρονου Μανόλη, ο οποίος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και έπεσε πάνω σε ένα δέντρο με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρότατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από τις οποίες και κατέληξε.

Τα παραπάνω στοιχεία, κατέθεσε η ίδια η μητέρα του θύματος σε επιστολή της προς τον πρωθυπουργό ζητώντας να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου, θα καθίσουν τέσσερις αστυνομικοί, οι δύο που επέβαιναν στο μοιραίο περιπολικό και άλλοι δύο συνάδελφοί τους οι οποίοι φέρονται να συγκάλυψαν λεπτομέρειες του τραγικού περιστατικού.

Η δίκη τον περασμένο Ιανουάριο είχε οδηγηθεί σε αναβολή, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των αστυνομικών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση