HomeΕΛΛΑΔΑΜαρτυρία – φωτιά φέρεται να καίει τον Γιάννο Παπαντωνίου

Μαρτυρία – φωτιά φέρεται να καίει τον Γιάννο Παπαντωνίου

Επιχειρηματίας, φίλος του πρώην υπουργού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η μαρτυρία – φωτιά συγκατηγορούμενου του Γιάννου Παπαντωνίου φέρεται να συμπλήρωσε τα κομμάτια του παζλ της υπόθεσης των εξοπλιστικών που οδήγησε στη φυλακή τον Γιάννο Παπαντωνίου και τη σύζυγο του, Σταυρούλα Κουράκου, για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Επιχειρηματίας, φιλικό πρόσωπο του πρώην υπουργού, το οποίο, σύμφωνα με τις αρχές, έπαιξε κομβικό ρόλο στο «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος φέρεται να ισχυρίστηκε στην απολογία του ότι μέσα σε διάστημα δυο ετών, το 2002-2003, έλαβε τμηματικά από τον Γιάννο Παπαντωνίου 2,5 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά.

Τα συγκεκριμένα χρήματα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 73χρονος επιχειρηματίας φέρεται να λέει ότι τα παραλάμβανε σε δεσμίδες μέσα σε κίτρινους φακέλους από το σπίτι του πρώην υπουργού στην Κηφισιά και στη συνέχεια σε μικρά ποσά τα κατέθετε σε τράπεζα των Βορείων Προαστίων.

Η πορεία που ακολουθούσαν τα χρήματα… έβγαζε στο εξωτερικό και συγκεκριμένα την Ελβετία, όπου σύμφωνα με τον κατηγορούμενο επιχειρηματία, κατέληγαν σε τραπεζικό λογαριασμό με δικαιούχο τον πρώην υπουργό και συνδικαιούχο τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου.

Ο 73χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 500.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, φέρεται να είπε στους ανακριτές διαφθοράς ότι εκείνη την περίοδο πίστευε ότι τα χρήματα προέρχονται από νόμιμα έσοδα του κυρίου Παπαντωνίου.

Μάλιστα, για να ενισχύσει την πεποίθηση του αυτή εμφανίζεται να επικαλέστηκε ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου την περίοδο που τον γνώρισε ήταν ένας επιτυχημένος πολιτικός και πίστευε ότι ήταν ένας έντιμος και σωστός άνθρωπος. Επιπλέον, ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας, ισχυρίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν έλαβε καμία αμοιβή, διότι θεωρούσε ότι έκανε μία εξυπηρέτηση σε ένα πρόσωπο που εκτιμούσε, με αποτέλεσμα να βρεθεί μπλεγμένος μετά από χρόνια χωρίς να ευθύνεται.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση