HomeHL-WorldΣυναγερμός για ύποπτα δέματα σε Λευκό Οίκο, Ομπάμα, Κλίντον και CNN

Συναγερμός για ύποπτα δέματα σε Λευκό Οίκο, Ομπάμα, Κλίντον και CNN

Ανησυχία σε αστυνομία και μυστικές υπηρεσίες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ εντόπισαν δύο ύποπτα δέματα που είχαν ως παραλήπτες τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και την πρώην υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, ανακοίνωσε σήμερα η Μυστική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, τα δέματα απευθύνονταν σε πρόσωπα που προστατεύονται από την υπηρεσία. Το ένα είχε σταλεί στην κατοικία της Κλίντον στην κομητεία Γουέστσεστερ της Νέας Υόρκης και εντοπίστηκε την Τρίτη, ενώ το δεύτερο, με παραλήπτη τον Ομπάμα, βρέθηκε νωρίς σήμερα το πρωί.

Οι παραλήπτες δεν έλαβαν τα ύποπτα πακέτα, ούτε υπήρξε κίνδυνος να τα λάβουν, διευκρίνισε η Μυστική Υπηρεσία, σημειώνοντας ότι διεξάγεται έρευνα για την υπόθεση αυτή.

Εν τω μεταξύ, ύποπτο δέμα φέρεται να εστάλη και στον Λευκό Οίκο, αν και πηγή του Reuters το διαψεύδει. «Δεν υπήρξε ύποπτο πακέτο που να απευθύνεται στον Λευκό Οίκο», δήλωσε πρόσωπο που γνωρίζει την κατάσταση.

Παράλληλα, εκκενώθηκαν τα γραφεία της TimeWarner, όπου στεγάζεται το δίκτυο CNN, σύμφωνα με αναρτήσεις δημοσιογράφων του στο Twitter. Η αστυνομία της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε ότι εντοπίστηκε ύποπτο δέμα στα γραφεία, ωστόσο ανέφερε ότι δεν είναι σαφές το κατά πόσον το δέμα αυτό είναι παρόμοιο με τα άλλα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για την υπόθεση αυτή και ο Λευκός Οίκος θεωρεί ότι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC επικαλούμενο έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο της προεδρίας.

Η εφημερίδα New York Times έκανε νωρίτερα λόγο για εκρηκτικό μηχανισμό που εστάλη στους Κλίντον και είναι παρόμοιος με αυτόν που εντοπίστηκε τη Δευτέρα κοντά στο σπίτι του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος, ο οποίος επίσης διαμένει σε προάστιο βόρεια της Νέας Υόρκης.

Σημειώνεται ότι τα κίνητρα του επίδοξου βομβιστή που τοποθέτησε το μηχανισμό στο σπίτι του Σόρος παραμένουν άγνωστα, καθώς δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης, ενώ δεν είναι σαφές αν ο εκρηκτικός μηχανισμός που βρέθηκε σήμερα τοποθετήθηκε από τον ίδιο δράστη.

Ο Λευκός Οίκος καταδικάζει τις «ποταπές» πράξεις

Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε τις «ποταπές» πράξεις που είχαν στόχο τον Μπαράκ Ομπάμα και τη Χίλαρι Κλίντον μετά τον εντοπισμό ύποπτων δεμάτων.

«Αυτές οι τρομερές πράξεις είναι τρομερές, οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους ενώπιον της δικαιοσύνης», δήλωσε ο Σάρα Σάντερς, εκπρόσωπος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, υπογραμμίζοντας πως οι δυνάμεις της τάξης λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να προστατεύσουν κάθε πρόσωπο που απειλείται από «αυτούς τους δειλούς».

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση