HomeCity GuideΦεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων: À Voix Haute (Μίλα Δυνατά)

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων: À Voix Haute (Μίλα Δυνατά)

Την Κυριακή 28 Οκτωβρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων με αφετηρία την Κρήτη, αναπτύσσει διεθνείς συνεργασίες, προσκαλεί δημιουργούς, παράγει παράλληλες εκδηλώσεις. Είναι θεσμός με αναπτυξιακό προσανατολισμό και κοινωνικές ευαισθησίες.

Το φεστιβάλ παρεμβαίνει συγκροτημένα στην εκπαιδευτική κοινότητα με στόχο την ανάπτυξη της οπτικοακουστικής παιδείας, δίνοντας έμφαση στην σύνδεση του ντοκιμαντέρ με την εκπαίδευση.

Φέτος, την Κυριακή 28 Οκτωβρίου στις 20.00 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, σε εφαρμογή της προγραμματικής συμφωνίας για τον πολιτισμό ανάμεσα στην Περιφέρειας Κρήτης και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος θα προβληθεί το γαλλικό ντοκιμαντέρ À Voix Haute (Μίλα Δυνατά).

Η ταινία ακολουθεί μια ομάδα φοιτητών από τα προάστια του Παρισιού που παίρνουν μέρος σε ετήσιο διαγωνισμό ρητορικής. Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουν στον διαγωνισμό και οι περισσότεροι δεν έχουν μιλήσει ποτέ δημόσια. Η ταινία αναδεικνύει τη δύναμη του λόγου και τη θέληση να ξεπεράσουμε τα όριά μας.

Αμέσως πριν θα προβληθεί 15λεπτη ταινία για το δωρεάν εκπαιδευτικό προγράμμα Dancing to Connect – Χορεύω άρα επικοινωνώ της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, το οποίο πραγματοποιήθηκε το 2018 με τη συμμετοχή 5 σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων. Το πρόγραμμα αποσκοπεί να ενισχύσει τη δημιουργικότητα, την αυτοπεποίθηση και τη συνεργατικότητα μεταξύ των μαθητών μέσα από την τέχνη του σύγχρονου χορού. Η 15 λεπτη αυτή ταινία γυρίστηκε στα Χανιά τον Φεβρουάριο του 2018 με πρωταγωνιστές τους μαθητές των σχολείων Χανίων, Σούδας, Βρυσών και Βουκολιών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Μετά τις 2 προβολές θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό με παρόντες εκπροσώπους της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος

Διαφήμιση
Διαφήμιση