HomeΚΡΗΤΗΕνημερωτική Συνάντηση για τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση

Ενημερωτική Συνάντηση για τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση

Στον Δήμο Μαλεβιζίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος» συναντήθηκε την περασμένη Παρασκευή 19 Οκτωβρίου με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Μαλεβιζίου Μανώλη Παπαδομανωλάκη, και την Γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου Άννα Φραντζεσκάκη, για το ζήτημα της εφαρμογής της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης και συνολικά για τη σχολική στέγη.

Η συνάντηση είχε θετική εξέλιξη, καθώς η δημοτική αρχή της περιοχής μας ενημέρωσε πως υπάρχει η προοπτική για να εφαρμοστεί, από το επόμενο σχολικό έτος (2019-2020), το υποχρεωτικό δίχρονο δημόσιο νηπιαγωγείο. Συγκεκριμένα, διατυπώθηκε από την πλευρά του δήμου πως η μεταστέγαση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου σε νέο κτίριο θα απελευθερώσει χώρο, ο οποίος θα διατεθεί με τις απαραίτητες αλλαγές (αίθουσες βαρέως τύπου) για να καλυφθούν οι ανάγκες της προσχολικής εκπαίδευσης.

Στη συνάντηση ενημερωθήκαμε επίσης πως προχωρούν οι ετοιμασίες ολοκλήρωσης του νέου βιοκλιματικού κτιρίου για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Γαζίου και πως το υπουργείο παιδείας έστειλε πέντε αίθουσες (προκάτ) για χρήση στην προσχολική εκπαίδευση και θα τοποθετηθούν στην περιοχή της Αμμουδάρας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» θα συνεχίσει τις συναντήσεις και με τους υπόλοιπους δήμους για τη ζητήματα που αφορούν τη σχολική στέγη, την υλικοτεχνική υποδομή και συντήρηση των σχολείων και τις ενέργειες που οφείλουν να κάνουν οι δημοτικές αρχές για την εφαρμογή του υποχρεωτικού δίχρονου δημόσιου νηπιαγωγείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση